Navigator – vägen mot arbete


Navigator och Navigator – vägen mot arbete (VMA) är två olika dagliga verksamheter som fungerar som komplement till varandra. Till Navigator – VMA kommer du när du har bestämt dig för att göra praktik på ett företag.

När du fått din yrkesprofil på Navigator och det är dags för dig att gå ut i praktik, får du en arbetanpassare på Navigator VMA. Arbetsanpassaren hjälper dig att hitta rätt praktikplats och finns med som stöd tills du känner dig trygg i din nya arbetsmiljö. Efter det träffar du din arbetsanpassare när det finns behov.

När du har praktik via Navigator VMA har du möjlighet att få dina kunskaper validerade. Det innebär att du får skriftliga intyg på sådant du lärt dig på praktiken. Metoden vi använder heter OCN (Open College Netvork), läs mer om metoden här.  

Om företaget du har praktik på efter en tid har möjlighet att anställa dig, har vi ett väl fungerande samarbete med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Navigator – vägen mot arbete och kan läsa vår leverantörspresentation.