SIA Miljögruppen


SIA Miljögruppen tar hand om utemiljön i bostadsområdena kring Drottninghög och Dalhem. Tillsammans ser vi till att hålla rent och trivsamt för de som bor i områdena.

Vi på SIA Miljögruppen samverkar med bostadsbolaget Helsingborgshem som ger oss i uppdrag att utföra olika uppgifter. Det mesta handlar om att hålla utemiljön ren och snygg runt bostäderna på Dalhem och Drottninghög. Det gör vi genom att till exempel plocka bort skräp, sköta om uteplatser, kratta gångar och rabatter eller klippa gräs.

Varierande uppgifter

Varje morgon, måndag till fredag, samlas vi i vår egen lokal på Blåkullagatan på Drottninghög för att gå igenom dagen. Lokalen fungerar som en bas där vi samlas, äter måltider och ibland har en del aktiviteter tillsammans. Efter samlingen går vi ut i området för sköta om utemiljön eller vissa byggnader. Våra uppgifter kan variera både beroende på vilka önskemål som kommer från Helsingborgshem och på vad du som deltagare vill göra. Det händer även att de boende i området ber om vår hjälp med att sköta om en trädgård när någon inte själv kan eller orkar.

Ute i alla väder

SIA betyder steget innan arbete och hos oss kan du träna på att hålla tider, att ta egna initiativ och att ta ansvar för att en arbetsuppgift blir utförd. För att trivas hos oss är det bra om du tycker om att vara ute mycket. Vårt arbete pågår året om och det händer att vi går ut i både regn, blåst och minusgrader. Är det alldeles för hårt väder kan det hända att vi håller oss inne för att städa och ta hand om vår egen lokal. Vissa dagar kan vi ta det lite lugnare och spela spel eller baka en kaka. Vi har också en deltagardator som du kan använda för att träna språk.

SIA står för steget innan arbete.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på SIA Miljögruppen och kan läsa vår leverantörspresentation.