Zenit


Vår dagliga verksamhet Zenit är en verksamhet med spetskompetens på förvärvade hjärnskador. Lokalen hittar du på Stattena. Verksamheten är på bottenplan och det är lätt att ta sig in om du har eventuella hjälpmedel. I närområdet har vi tillgång till uteplats, grillplats och en stor park. Pålsjö skog ligger på promenadavstånd.

Vår verksamhet har en handikappanpassad buss som används dagligen för att göra olika utflykter i närområdet. Det kan handla om fiske, bärplockning, fika eller att besöka sevärdheter. Vi har också en ”side by side” cykel som vi kan använda för kortare utflykter eller bara för att det är kul att komma iväg på en cykeltur. När vi inte är ute och åker kan vi ägna oss åt allsång med trubadur, matlagning med personal eller åt olika former av friskvård.

Hälsa och välbefinnande

På Zenit arbetar vi mycket med hälsa och välbefinnande. Lokalen har handikapptoaletter och stora ytor. Det finns möjlighet att få taktil massage, träning, avslappning, tillgång till dator och att umgås. Varje dag äter vi nylagad och välsmakande husmanskost som vi får från ett närliggande kök.

Musik och rytm

Till Zenit kommer människor med olika former av funktionsnedsättning som gör det svårt att kommunicera med omvärlden. Därför arbetar vi med en speciellt utformad musikmetod med rytm, musik och rörelse enligt ett genomarbetat schema. All träning är utformad i samarbete med fysioterapeuter och anpassas efter dig som deltagare och dina behov. Vi jobbar också med logopeder och språk. Våra medarbetare har spetskompetens inom förvärvade hjärnskador.

Vi har även olika former av minnes- och hjärnträning däribland: frågesport, tipspromenad och korsord. För att varva ned finns möjligheter till att sitta enskilt eller i grupp och lyssna på en ljudbok eller att delta i en avslappningsövning i VR (Virtual Reality). Med hjälp av VR (Virtual Reality) erbjuder vi också koordinationsträning med hjälp av olika spel som uppmanar till rörelse. Gruppträning kan bestå av enklare rörelser till lite mer pulshöjande träning. Varje dag äter vi vår egen mat vi tagit med hemifrån som personal eller enskild värmer i vårt kök.

Den dagliga verksamheten på Zenit riktar sig till dig som behöver regelbundet stöd i din sysselsättning. Behöver du specialanpassade lösningar för din dagliga verksamhet och ständig närvaro av en stödassistent så kan vi ordna det.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Zenit och kan läsa vår leverantörspresentation.