Zenit


Vår dagliga verksamhet Zenit hittar du på Stattena. Lokalen är på bottenplan och det är lätt att ta sig in om du har eventuella hjälpmedel. I närområdet har vi tillgång till uteplats, grillplats och en stor park. Pålsjö skog ligger på promenadavstånd.

Vår verksamhet har en handikappanpassad buss som används dagligen för att göra olika utflykter i närområdet. Det kan handla om fiske, bärplockning, fika eller att besöka sevärdheter. När vi inte är ute och åker kan vi ägna oss åt allsång med trubadur, matlagning med personal eller åt olika former av friskvård.

På Zenit arbetar vi mycket med hälsa och välbefinnande. Lokalen har handikapptoaletter och stora ytor. Det finns möjlighet att få taktil massage, träning, avslappning, tillgång till dator och att umgås. Varje dag äter vi nylagad och välsmakande husmanskost som vi får från ett närliggande kök.

Musik och rytm

Till Zenit kommer människor med olika former av funktionsnedsättning som gör det svårt att kommunicera med omvärlden. Därför arbetar vi med en speciellt utformad musikmetod med rytm, musik och rörelse enligt ett genomarbetat schema. All träning är utformad i samarbete med fysioterapeuter och anpassas efter dig som deltagare och dina behov. Vi jobbar också med logopeder och språk. Våra medarbetare har spetskompetens inom förvärvade hjärnskador.

Den dagliga verksamheten på Zenit riktar sig till dig som behöver regelbundet stöd i din sysselsättning. Behöver du specialanpassade lösningar för din dagliga verksamhet och ständig närvaro av en stödassistent så kan vi ordna det.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Zenit och kan läsa vår leverantörspresentation.