Testbädd för innovation


Har du en spännande och innovativ AI-driven lösning som möter våra utmaningar inom vård och omsorg? Har du en prototyp som går att interagera med och vill få mer kunskap om hur den fungerar tillsammans med verkliga användare under kontrollerade former? Då kan vår testbädd vara något för dig!

Testbädden Omsorgsfull AI ska främja innovationer inom vård och omsorg genom att möjliggöra kvalitativa, snabba och effektiva tester på relevanta målgrupper. Tillsammans utvecklar vi morgondagens vård- och omsorgstjänster som förbättrar livskvaliteten för människor som behöver lite extra stöd i vardagen.

Vem kan ansöka?

Du som har en innovativ lösning, tjänst eller produkt inom vård och omsorg som bygger på AI, det vill säga artificiell intelligens är välkommen att ansöka till vår testbädd. Vi riktar oss till dig som har produkter och tjänster som befinner sig i ett tidigt prototypstadie. Vi ser gärna tester som bygger på interaktion med användare.

Vi välkomnar unga och nystartade företag såväl som etablerade aktörer. Högskolor och universitet är också välkomna att ansöka för forskningsprojekt, examensarbeten med mera. Kontakta oss för att diskutera ert behov. Observera att testbädden inte fungerar som ett skyltfönster eller en sälj-möjlighet för färdigutvecklade produkter.

Så här ser processen för testbäddsprojekten ut.

Hur ansöker jag?

Ansök genom att fylla i formuläret här.

Vad kan jag förvänta mig av testbädden?

Du som är med i vår testbädd får:

  • tillgång till en grupp testpersoner med relevant profil för din lösning, tjänst eller produkt.
  • hjälp av en testbäddskoordinator att genomföra och administrera den testplan som vi har kommit överens om.
  • möjlighet att sätta en lämplig tidsram, från en till sex månader.
  • avtalsmallar, etisk bedömning samt risk- och konsekvensanalys.

Vad kostar det?

Under uppbyggnaden av vår testbädd kommer de första antagna företagen att kunna delta kostnadsfritt.

Målet är att testbädden ska vara självfinansierande i så stor utsträckning som möjligt. Från och med hösten 2022 kommer en plats i testbädden att kosta 10 000 kronor per månad.