Återupplev Home4Life – ett hem för hela livet

Home4Life, en visningslägenhet med innovationer och smarta lösningar för hela livet, var en av innovationerna som visades upp under H22 City Expo. Innehållet i lägenheten togs fram genom ett samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen, Pingday, Tunstall och Helsingborgshem.

I Home4Life presenterades alla innovationer och smarta lösningar utifrån tre fiktiva personer; Nadia, Joe och David. Med utgångspunkt från sina olika situationer och behov guidade de runt besökaren i varsin ljud-slinga om lägenhetens tekniska lösningar. Nu kan du återuppleva dessa guidade visningar. Läs mer om varje person och klicka på bilderna för se ett filmklipp med en guidad tur i Home4Life genom Nadias, Joes och Davids röster.

Nadia, 82 år

  • Nadia är en kreativ, smart och kvick dam med stor passion för odling och växter.
  • Då Nadia lider av benskörhet, högt blodtryck och har nedsatt syn behöver hon daglig hjälp av hemvårdspersonal med städning och matlagning.
  • Nadia har en dotter som inte bor i Helsingborg, men de har nära kontakt och pratar flera dagar i veckan.
  • Nu bor Nadia i den här lägenheten på Drottninghög som är utrustad med sensorer, medicinpåminnare och andra smarta tekniska lösningar som underlättar hennes vardag.

Klicka på bilden ovan för att följa Nadia runt i lägenheten.

Joe, 72 år

  • Joe har jobbat som slöjdlärare, gillar form och design. Har bott nästan hela livet på Drottninghög och trivs bra.
  • Sedan en tid bor Joe ensam i den här lägenheten som är anpassad efter hans behov. Joes särbo Don hälsar på honom nästan varje dag.
  • Joe behöver hålla koll på sin diabetes och har kognitiv svikt. Hans lägenhet är utrustad med exempelvis tillsynskamera, sensorer och ett läkemedelsskåp.

Klicka på bilden ovan för att följa Joe runt i lägenheten.

David, 27 år

  • David är rullstolsburen efter en olycka som inträffade för bara något år sedan. Han försöker nu vänja sig vid ett nytt liv med hjälpmedel för att klara sig själv.
  • Efter olyckan började David få epileptiska anfall och hela den stora förändringen i hans liv har lett till en depression som med tiden har blivit bättre.
  • Davids lägenhet är utrustad bland annat med fallsensorer, tillsynskamera och epilepsisensor.

Klicka på bilden ovan för att följa David runt i lägenheten.

Filmat inslag om Home4Life under H22 City Expo

Se även ett filmklipp där projektledare Robert Skans berättar om Home4Life och samarbetet mellan vård- och omsorgsförvaltningen, Pingday, Tunstall och Helsingborgshem.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.