Rösta på demensvänligt Helsingborg

Två personer vid en planteringslåda luktar på växterna
Demensvänligt Helsingborg är nominerade i två kategorier till European Social Services Awards (ESSA) 2023! Nu kan du hjälpa dem att vinna. Priset delas ut till det bidrag som fått flest röster av både allmänheten och juryn.

Genom att du röstar senast klockan 12.00 den 4 november via röstningsformuläret ökar våra chanser till vinst. Demensvänligt Helsingborg finns med bland de slutnominerade kandidaterna i två kategorier; både ’Research and Evaluation’ och ‘Excellence in Cities’. Du kan rösta på dem i båda kategorierna.

– Det är otroligt roligt att vårt initiativ blivit uppmärksammat och kommit med bland de slutnominerade bidragen i Europa, säger Maria Rosendahl, projektledare för demensvänligt Helsingborg. Vi är stolta över vårt arbete och märker av ett stort intresse för utvecklingen av mer demensvänliga samhällen, både i Sverige och internationellt. Genom nomineringarna får vi chans att nå ut till fler och kroka arm med andra som kan bidra till utvecklingen.

Priset delas ut under en konferens och prisceremoni i Zagreb, Kroatien den 16–17 november. Arbetet med demensvänligt Helsingborg är ett samarbete mellan flera av stadens förvaltningar och akademin. Vård- och omsorgsförvaltningen kommer tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen och Lunds universitet finnas representerade på plats i Zagreb.

Förra året vann vård- och omsorgsförvaltningen tillsammans med Ensolution i kategorin Bästa tekniska verktyg med vårt H22-initiativ om användning av AI för en mer effektiv vård och omsorg. Vi hoppas så klart på nya vinster i år. Du hjälper väl till?

Du hittar röstningen på ESSA:s hemsida https://essa-eu.org/vote2023/. Då röstningen sker på engelska behöver du leta upp kategorierna ’Research and Evaluation’ och ‘Excellence in Cities’. Där väljer du ’Dementia Friendly Helsingborg’. Tack för din röst!

Det här är ESSA

European Social Services Awards delas ut varje år och uppmärksammar enastående prestationer inom sociala tjänster. Priset lyfter framgångsrika nya tillvägagångssätt och det extraordinära pågående arbete som utförs av offentliga institutioner, finansiärer, planerare och leverantörer av sociala tjänster.

ESSA är den enda utmärkelsen för sociala tjänster i Europa och har som mål att:

  • identifiera och främja bästa praxis inom sociala tjänster
  • erkänner utmärkt arbete som utförts på fältet i hela Europa
  • underlätta för kamrater att arbeta med och stödja varandra i att förbättra sin praktik.

Under tidigare år har ESSA lyft fram projekt inom kvalitetsvård, samhällsomsorg, motståndskraft inom sociala tjänster och innovation för social förändring.

Läs mer om priset på hemsidan för European Social Services Awards 2023.