Drottning Silvia inviger Minnenas och kunskapens trädgård

Nu är det klart att ingen mindre än Hennes Majestät Drottning Silvia kommer till Helsingborg för att inviga Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park. Invigningen sker i nära anslutning till öppnandet av hela stadsmässan H22 City Expo, som i sin tur invigs av Kronprinsessan Victoria.

H.M. Drottningen

Drottning Silvia har länge har haft ett stort engagemang i frågor som berör kognitiv sjukdom och under H22 City Expo kommer hon att närvara vid ett flertal programpunkter som alla berör detta ämne. Drottningen kommer att inviga Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park. Ett unikt parkområde som är utformad speciellt för personer med kognitiv sjukdom, men som så klart även kan avnjutas av alla Helsingborgare. Invigningen sker den 31 maj klockan 14 och är öppen för allmänheten.

Minnenas och kunskapens trädgård på Husensjö invigs av drottning Silvia.

Maria Rosendahl, som arbetar som projektledare för ”Ett demensvänligt Helsingborg”, gläds åt att platsen får denna hedervärda uppmärksamhet.

– Det är en stor ära att drottning Silvia kommer för att inviga Minnenas och kunskapens trädgård. Det är en unik trädgård där så många goda krafter varit med för att skapa en mer demensvänlig stad, säger Maria Rosendahl.

Maria Rosendahl, projektledare för ”Ett demensvänligt Helsingborg” gläds åt att drottning Silvia inviger Minnenas och kunskapens trädgård i sommar.

Förutom denna invigning kommer drottning Silvia inviga SilviaBo, ett tryggt och anpassningsbart boende som har utvecklats av Stiftelsen Silviahemmet, BoKlok och Ikea, samt även öppningstala och medverka vid seminariet “Den demensvänliga staden”.

Kronprinsessan Victoria, som för tre år sen åtog sig rollen som beskyddare för H22 City Expo, kommer att inviga hela H22 City Expo den 31 maj. Kronprinsessan och Drottningen kommer att besöka flera programpunkter under H22 City Expo.

Här kan du läsa mer om den kungliga närvaron vid H22 City Expo.