DV Media presenterar nytt nummer av Exo

Här är gänget på DV Media som stolt presenterar ett nytt nummer av tidningen Exo, nr 1 2020. Tidningen produceras helt och hållet av deltagare, handledare och stödpedagog på den dagliga verksamheten som har media som inriktning.

Namn från vänster till höger: Christoffer, Fia, Marre, Fredrik, Carl, Micke, Eddie (sittande), Rebecca, Christopher, Chris, Jacob (svart skjorta), Erik, Flaggis och Bosse.

Exo är en tidning som DV Media ger ut två gånger om året. De flesta artiklarna anknyter till Helsingborg på olika sätt, både nutid och historiskt, men innehåller även annat såsom krönikor och bildreportage. Tidningen ges ut både digitalt och i pappersformat och delas ut på flera ställen i staden. Syftet med tidningen är att bryta fördomar och visa att det går att göra bra saker även om man har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Tar tillvara deltagarnas olika styrkor

Det är deltagarna som står för innehållet och handledarna som står för utformningen. De olika ämnesvalen i tidningen är sådant som kommer upp vid fikabordet, under samtal, eller när någon har läst eller sett något intressant. Att göra en tidning är ett bra sätt att arbeta på i en daglig verksamhet då deltagarnas varierande intressen och förutsättningar tas tillvara. Någon är bra på att intervjua, en annan på att transkribera text, en tredje på att jobba med text eller att leta fakta. Den som tycker om att ta bilder gör det och kan sedan ge bilderna till någon som gillar att jobba i Photoshop. Det är ett hantverk skapat av flera talanger som nu alltså stolt visar upp sitt senaste alster.

I detta nummer av Exo kan du bland annat läsa en omfattande intervju med kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson, om biografer som funnits i Helsingborg och njuta av vackra bilder både från förr och nu.

Klicka här får att ladda ner ditt digitala ex av tidningen Exo.