Florenta är årets handledare i Sverige 2022

Vår medarbetare Florenta Constantina Voda Ganios kan nu titulera sig som ”Årets handledare 2022”. Priset delas ut av Vård- och omsorgscollege som utser en nationell vinnare varje år. Igår var Florenta på plats i Stockholm för att ta emot utmärkelsen vid Vård- och omsorgscolleges rikskonferens.

Årets handeldare 2022 Florenta Constantina Voda Ganios tillsammans med juryns ordförande Karin Liljeblad, Fremia.

Det är en nationell jury bestående av Vård- och omsorgscollege nationella råd som utser Årets handledare. Detta föregås av nomineringar från hela landet och Florenta utsågs nyligen till Skånes representant. Syftet med utmärkelsen är att lyfta handledare som genom sitt engagemang får blivande medarbetare inom vård- och omsorg att växa in i sitt yrke. I år tilldelas alltså utmärkelsen till Florenta Constantina Voda Ganios, som till vardags arbetar som undersköterska inom hemvården i Helsingborg.

Juryns motivering

Florenta är handledare steg tre och mycket uppskattad i sin roll, både som kollega och handledare. En uppskattning som man kan läsa in i juryns fina motivering.

”Florenta får utmärkelsen årets handledare 2022 för att hon visar ett stort engagemang för elever och skapar en trygg och humoristisk miljö för alla runt omkring sig. Hon brinner för att lära sig mer och för att lära ut sina kunskaper. Hon är tydlig, läser av eleverna och uppmuntrar dem att klara saker de inte känner att de klarar av. Florenta följer upp och talar om förbättringsområden. Hon är både Språkombud och handledare steg 3. Florenta tar ansvar för att sammankalla de andra handledarna för att hitta sätt att arbeta mer lika. Hon ser helheten och bidrar till kompetensförsörjning på enheten.”

Vi säger grattis till Florenta!

Priset Årets handeldare 2022 delades ut på Vård- och omsorgscolleges rikskonferens.