Vår resa mot H22

Sedan ett par år pågår arbetet med H22, på flera olika sätt. Bland annat jobbar vi med invånarinvolvering och att väcka intresset för innovation hos våra medarbetare. Här presenterar vi några aktiviteter som vi jobbat med.

H22 invånarråd

H22 ska vara helsingborgarnas. Därför behöver vi inkludera invånarna i arbetet med H22. Ett sätt att göra detta är att bjuda in till så kallade invånarråd där vi genom digitala eller fysiska träffar samlar 10-15 helsingborgare som ingår i målgruppen för att diskutera vad de behöver, efterfrågar och själva kan bidra med i arbetet fram till H22.

Nyfiken? Läs mer om hur vi jobbar med invånarråd och hur du anmäler ditt intresse för att vara med.

Utställningen ”En glimt från resan – mot en smartare stad”

Den 10-22 oktober deltog vård- och omsorgsförvaltningen, tillsammans med stadens övriga förvaltningar och bolag, på en utställning på Dunkers kulturhus. Utställningen ”En glimt från resan – mot en smartare stad” visade hur staden jobbar med innovation inom olika områden. Det handlade bland annat om livet under havsytan, om en förskola som byggs med återbrukade material och en AI-robot för språkinlärning.

Vårt bidrag var innovationen Klick, en lösning för att göra surfplattan lättanvänd, på riktigt. Genom smarta kort startas rätt app eller tjänst, utan att användaren behöver navigera på skärmen eller trycka på de små ikonerna. Du kan läsa mer om utställningen och Klick här.

Utställningen var en del av stadens innovationsresa, och en hållplats på vägen till H22.

Innovationssprintar för våra medarbetare

På våra innovationssprintar, som är vad vi kallar våra workshops för innovation, kan du som medarbetare jobba fram innovativa lösningar på verkliga problem som kan göra vardagen bättre för våra kunder eller medarbetare. Det kan till exempel handla om frågor som tunga lyft, otrygga miljöer, ineffektiva system, pappersarbete eller något annat som ”skaver” i vardagen.

Varje sprint har ett tema, till exempel administration, och riktar sig ibland till specifika yrkesroller. Under innovationssprinten får deltagarna lära sig metoder för att jobba och tänka innovativt och hur de kan tillämpa detta i sin vardag.

Läs mer om innovationssprintarna här.