Majestätisk premiärtur och invigning nu på tisdag!

Den demensvänliga utemiljön Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park invigs nu på tisdag av Hennes Majestät Drottning Silvia. Parken är en av de offentliga utemiljöer som våra medarbetare i arbetsgruppen för Demensvänligt Helsingborg utvecklat med visionen om att göra Helsingborg till en mer demensvänlig stad.

Arbetsgruppen för Demensvänligt Helsingborg med provpublik i Husensjö park.

Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park är ett av de konkreta exempel på demensvänliga utemiljöer som utvecklats av arbetsgruppen för Demensvänligt Helsingborg, med breda samarbeten inom akademi och forskning. Många av våra medarbetare arbetar med stort engagemang i projektet Demensvänligt Helsingborg och sprider kunskap om demens/kognitiv sjukdom. En av medarbetarna som guidar i parken är Karin Nilsson.

− Jag är stolt och förväntansfull. Nu känner vi att vi nog är färdiga. Vi har jobbat fram de guidade turerna med provpublik och utvecklat dem efter feedback som vi fått. Sen kommer turerna att utvecklas ännu mer när vi guidar och vi ser fram emot frågor från besökarna. Då kommer vi att lära vi oss ännu mer, säger Karin Nilsson, silviasyster och demenskonsult på vård- och omsorgsförvaltningen.

Nu på tisdag den 31 maj kl. 14.00 blir det en majestätisk invigning med guidad premiärvisning av våra medarbetare från arbetsgruppen när Hennes Majestät Drottning Silvia och landshövdingen i Skåne Anneli Hulthén är hedersgäster i parken. Premiärturen följs av bandklippning och scenframträdande på plats. Invigningen är offentlig och alla är inbjudna.

− Det ska bli fantastiskt att få visa upp för helsingborgarna att vi gör det här. Det blir jättespännande och det är nog det största vi kan vara med om inom arbetet för demensvänligt, säger Karin.

Under H22 City Expo kan du gå den guidade turen i Minnenas och kunskapens trädgård i Husensjö park. Tiderna för drop in-guidning hittar du på programwebben. Några av dagarna finns också våra Träffpunkter på plats och arrangerar utomhusaktiviteter innan och efter de guidade turerna.

− Titta i programmet på h22cityexpo.se och välj något du gillar. Ta chansen och upplev saker! Det finns hur mycket som helst, så något måste det finnas för alla tänker jag, säger Karin Nilsson.