Minnenas och kunskapens trädgård kungligt invigd

Invigningen av Minnenas och kunskapens trädgård kunde inte fått en finare inramning när solen sken ikapp med kungligheten och stämningen var på topp. Publiken strömmade till för att ta del av både tal och skönsång från scenen.


H.M. Drottning Silvia anlände till parken för invigningen och möttes där upp upp av ordförande i stadsbyggnadsnämnden Christian Orsing och Beth Lundstedt Holmkvist, förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Väl i parken fick Drottningen en liten förevisning om tankarna bakom skapandet av parken av landskapsarkitekt Paulina Svenstrup och Karin Nilsson, silviasyster och demenskonsult på vård- och omsorgsförvaltningen.

Landskapsarkitekt Paulina Svenstrup tillsammans med Karin Nilsson, silviasyster och demenskonsult på vård- och omsorgsförvaltningen mötte Drottning Silvia vid invigningen idag.

Lite extra glada idag var Ellen Andreasson och Britta Andersson från Elinebos vårdboende. De fick äran att hålla bandet på scen som klipptes av Drottning Silvia och tillsammans med barn från några förskolor i området framförde de sången Sommaren är kort. Ett uppskattat framträdande.
Nu är parken officiellt invigd och under hela H22 kan du som besökare under vissa tider få en guidad tur i parken.
Väl mött!

Britta Andersson och Ellen Andreasson från Elinebos vårdboende fick både vara med och klippa bandet och sjunga på scenen i Husensjö park.
Christian Orsing, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Beth Lundstedt Holmkvist, förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden och Paulina Svenstrup, landskapsarkitekt, fick glädjen att närvara vid invigningen av Minnenas och kunskapens trädgård.