Musikälskaren Benny trivs på jobbet

Benny Carlsson, 47, är en av 21 deltagare på den dagliga verksamheten Karbinen som har sina lokaler i ett industriområde på Söder. På Karbinen arbetar Benny och de andra deltagarna med att till exempel klistra på etiketter på leksaker och andra produkter, montera möbelben eller paketera tvålar i kartonger. Produkterna vidaredistribueras sedan till butiker och andra verksamheter.

Just nu har Benny fullt upp med att skruva ihop persiennpinnar.

Varje vardag mellan klockan 9 och 15 är Benny på plats på Karbinen. Just nu har han och kollegorna fullt upp med att bland annat skruva ihop möbelben och persiennpinnar som sedan paketeras i plastpåsar. Tillsammans skruvar de ihop drygt 2 000 persiennpinnar dagligen. Benny arbetar metodiskt och noggrant och ser till att skruvarna är ordentligt åtdragna innan de skickas vidare för paketering. Det är uppenbart att han trivs på jobbet, både med sina kollegor och de tre handledarna som finns på plats för att stötta och peppa deltagarna.

– Vi sitter här och skruvar och lyssnar på musik samtidigt, det går hur bra som helst, säger Benny med ett stort leende.

Musik är en stor del av Bennys liv

Ur högtalaren hörs tonerna av lugn rockmusik som kommer från mobiltelefonen som ligger på bordet bredvid Bennys prydliga rader av persiennpinnar. Det är tydligt att musikintresset är stort och att musik är en viktig ingrediens i Bennys liv, både privat och på jobbet.

– Jag lyssnar nästan alltid på musik, mest blir det rock men jag gillar det mesta, säger Benny.

Innan han började jobba på Karbinen tillbringade han vardagarna på den dagliga verksamheten Trumslagaren där det mesta kretsade kring musik. Att verksamheten råkar heta Trumslagaren passade extra bra för Benny som själv spelar trummor i ett band.

Hittade kärleken på jobbet

Mycket av Bennys fritid kretsar kring musik, både att lyssna och spela, och han har planer på att spela in en skiva med sitt band. Förutom musik tycker Benny om Disney-filmer och att tillbringa tid med sin fru Sofia. Tillsammans går de promenader med hunden Abbe och lagar mat och äter gott. Benny och Sofia träffades redan för tio år sedan på Trumslagaren där båda var med i olika musikaler. Vänskapen utvecklades till kärlek och nu är de gifta och bor tillsammans i en lägenhet i centrala Helsingborg.

– Vi träffades på Trumslagaren när vi båda jobbade där. Först var vi kompisar men sen blev vi kära. För två år sen gifte vi oss i Barkåkra kyrka som ligger utanför Ängelholm, berättar Benny.

Benny jobbar på Karbinen varje vardag och trivs hur bra som helst.

Ett företag i miniformat

Karbinen är som ett litet företag i miniformat och mycket påminner om hur det är på en riktig arbetsplats, det finns till och med en stämpelklocka. Klockan 12 är det lunchrast och Benny har full koll på tiden. Han packar ihop sina saker och lämnar sin arbetsplats prydlig innan han går till den gemensamma matsalen för dagens lunch som är fisk.

– Det är alltid god mat här, det behöver man inte oroa sig för, säger Benny glatt innan han sätter sig till bords för en välförtjänt lunchrast.