Nominerade och vinnare av Årets handledare i Skåne

Grattis säger vi till Florenta Voda Ganios som utsetts till ”Årets handledare i Skåne” av Vård- och omsorgscollage. Florenta arbetar till vardags som undersköterska i hemvården och vi hennes sida hade vi på vård- och omsorgsförvaltningen ytterligare tre kandidater till nomineringen. Sanja Ljelja från Villa Louise dygnsavlösning, Linda Aje-Morken från Borgvalla vårdboende och Anette Butfors från Pålsjö Parks korttidsenhet.

Här är alla våra nominerade kandidater till Årets handledare i Skåne. Fån vänster; Sanja Ljelja, Linda Aje-Morken, Florenta Voda Ganios och Anette Butfors.

För att fira alla nominerade bjöds de med respektive enhetschef och kollega in på en fikaträff tillsammans med omsorgsdirektör Annika Andersson. För Annika, som även har rollen som regional ordförande för Vård- och omsorgscollege Skåne, är handledarskapet ett viktigt arbete som verkligen förtjänar sin uppmärksamhet.

– Våra studenter är våra framtida kollegor och den arbetsplatsförlagda praktiken är en stor del av deras utbildning. Därför tycker jag att det är jätteviktigt att vi kan erbjuda utbildade handledare, säger Annika Andersson.

Viktig satsning på bra handledarskap

För att vi ska kunna erbjuda ett bra handledarskap, har vår förvaltningsledning fattat beslut om att 30 procent av vår tillsvidareanställda vård- och omsorgspersonal ska gå handledarutbildning steg ett och två. Det innebär att vi kan få upp till 600 handledare som framöver bistår studenter som gör sin praktik hos oss.

Vård- och omsorgscollage som arrangerar denna utmärkelse, har i år fått in rekordmånga nomineringar till titeln, vilket också visar på ett ökat intresse för handledarens viktiga roll.

Florenta Voda Ganios var alltså den som till slut vann den regionala utmärkelsen och kommer att representerar Skåne vid rikskonferensen i december, där Årets handledare koras på nationellt plan. Grattis till er alla och tack för det fina arbete som ni gör som handledare.

Hela gänget som samlades på Maria Park för att fira nomineringen till Årets handledare i Skåne. Från vänster; Florenta Voda Ganios, Sanja Ljelja, Cecilia Nordqvist, Anette Grundström, Annika Andersson, Dennis Smajic, Anette Butfors, Anna-Karin Östman, Raija Landgren, Linda Aje-Morken och Kyllan Ahlgren.
Årets handledare i Skåne är Florenta Voda Ganios.