Rekryteringsdag lockade många besökare

Under fredagen arrangerade vård- och omsorgsförvaltningen en rekryteringsdag för jobb inom vård och omsorg och intresset var stort. Hundratals personer besökte Helsingborg arena och många av de lämnade in en jobbansökan till vård- och omsorgsförvaltningen på plats.

Förberedelserna inför rekryteringsdagen har pågått länge och förväntningarna på dagen var stora. Redan när dörrarna till Helsingborg arena öppnade på fredagsmorgonen började de första nyfikna besökarna strömma in och de möttes av sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, stödpedagoger och stödassistenter som inspirerade och informerade om sina olika yrkesroller.

Ett team från bemanning- och rekryteringsenheten var redo att ta emot jobbansökningar direkt på plats vilket resulterade i hela 84 stycken unika ansökningar. Dessutom genomfördes 41 stycken speedintervjuer under dagen.

Medarbetare från flera olika yrkeskategorier fanns representerade på plats.

Besökarna fick även möjlighet att se hur vi jobbar inom vård och omsorg i Virtual Reality (VR). I en film som spelas upp i ett par VR-glasögon får man följa med några medarbetare på jobbet inom hemvården, på ett vårdboende och på ett LSS-boende. Att använda VR-film, eller 360-film inom rekrytering är ett nytt verktyg som ger tittaren en verklighetsnära upplevelse av hur arbetet inom vård och omsorg går till och hur arbetsplatserna ser ut.

Bakom VR-glasögonen döljer sig omsorgsdirektör Annika Andersson som fick uppleva verksamheten i Virtual Reality.

Se mer och hör vad besökare och medarbetare tyckte om dagen i filmklippet här nedan: