Succé för Talangjakt 2018


Med sång, dans, glädje och skratt levererade 2018 års Talangjakt en dag att minnas. Stämningen var på topp när publik och deltagare från hela Skåne samlades på Sundspärlan för att göra upp om titeln.

När LSS Fritid och kultur på vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg ställer till med Talangjakt så flockas deltagarna. Kultur- och fritidsledare Lars Palmgren, som tog emot anmälningarna, överraskades av det stora intresset.
– I år tog alla 25 platser slut på en och en halv timma, säger Lars som också var nöjd med att man lyckats få en bra bredd på låtarna med allt från Carola till AC/DC.

Talangjakten, som är till för personer med funktionsvariation i hela Skåne, tillhör numera traditionen. I år var det 14:e gången som man arrangerade festen på Sundspärlan i Helsingborg. Det kan inte ha varit en lätt uppgift för juryn att utse en vinnare, men när Sofia Möller allra sist klev upp på scenen engagerade hon hela publiken med sin version av Carolas ”Sanna vänner”. Den insatsen ledde hela vägen till segern.

Alla fick medalj

Alla som uppträdde på scenen fick varsin välförtjänt medalj. De bjöd på en insats som berörde hela publiken och inte minst det inbjudna rockbandet Brandsta City Släckers. När bandets gitarrist Mats Nilsson skulle summera dagen berättade han med darrig röst hur berörd han kände sig av all musikglädje.

– Nu får jag faktiskt rysningar i hela kroppen, sa Mats Nilsson från scenen.

Till sist fick den vinnande trion ta emot sina priser till publikens jubel. Sofia Möller tog hem förstaplatsen med ”Sanna vänner”, andraplatsen gick till Nadia Rilund som sjöng ”Vackraste” och tredjeplatsen fick Niklas Ahlfors för sin version av ”För kärlekens skull”.

Linn Rylander bjöd på talangjaktens bästa kostym när hon framförde ”Apans sång” av Black Ingvars.
Fredrik Rosvall fick igång publiken med ”Gå och fiska” av Gyllene Tider.
Philip Andersson gjorde ett bejublat framträdande med ”Passa på” av Drängarna .
Alla artister fick varsin välförtjänt medalj. Så här glad blev Anders Nilsson.
Det var fullt ös på scenen när Brandsta City Släckers uppträdde.
Stolt vinnartrion med Sofia Möller som kom etta, Nadia Rilund tvåa och Niklas Ahlfors på tredje plats.