Ulf – en hängiven sportsupporter

Ishockey, fotboll, flickvännen Maria och Bingolotto är Ulf Olssons glädjeämnen i livet. När han ska fotograferas gör han det mer än gärna iklädd favoritlaget Rögles grön och vita supporterkläder. Ulf är en livsglad person som bjuder på sig själv och som gärna delar med sig av sina intressen.


Ulf tar välkomnande emot i sin lägenhet på Bruksgatans gruppbostad i Helsingborg. Här har han bott sedan det invigdes 2001 och han trivs bra.

– Jag har bott här jättelänge. Det bästa är mina snälla grannar och personalen. Jag bor fint, med stor balkong. Där kan jag ha min cykel, säger Ulf och pekar ut på balkongen med utsikt mot innergården.

Normalt sett jobbar Ulf på den dagliga verksamheten Karbinen, men på grund av coronapandemin håller han, liksom många andra, sig hemma.

– Ja, jag är hemma nu. Det känns underbart att bara ta det lugnt. Jag var dålig ett tag, men det var inte corona, det hoppas jag att jag slipper.

Passion för sport

Ulf har ett stort intresse för sport, speciellt fotboll och ishockey. Favoritlagen är Rögle och HIF. Ulf har stenkoll på både tränare och spelare. Han kan namn och tröjnummer som ett rinnande vatten, men vissa spelare är extra viktiga. Fotbollsspelaren Messi i Barcelona och Alvaro Santos, som tidigare spelat i HIF är två av dem. Ulf var på Olympia när Alvaro spelade sin sista match, ett fint minne. På hockeysidan går det bra. Rögle ligger just nu etta i högsta serien. Ulf följer spelet varje dag.

– De kommer vinna igen, det lovar jag. Rögle är ju Skånes stolthet.

Spanska ligan i fotboll med Barcelona tillhör favoriterna. Ulf har en keps med storstjärnan Messis namn på.

Friade till Maria

Plötsligt reser sig Ulf från köksbordet och går iväg för att hämta något. Han kommer tillbaka med ett stort leende och visar stolt fram sin hand med en glänsande ring på fingret, en förlovningsring. Ulf och hans flickvän Maria, som han träffade för flera år sedan, planerar att gifta sig.

– Jag friade till henne. Vi har varit ihop i fem år. Jag frågade bara snällt, vill du gifta dig med mig? Då sa hon ”ja det vill jag”.

Ulf har bilden klar för sig. Han ska bära fin kostym och Maria en vacker brudklänning. En präst och riktiga vigselringar ska de också ha. Drömmen är att hela familjen ska få komma, med släkt och vänner.

– Vi ska gifta oss i en kyrka. Vi får se vilken, det blir en överraskning.

Ulf visar stolt upp förlovningsringen på sitt finger. Han och flickvännen Maria planerar att gifta sig.

Bingolotto och äggmacka

Livet på Bruksgatans gruppboende består av rutiner som i de allra flesta människors liv. Ulf har en speciell aktivitet som återkommer varje vecka. Varje tisdag går han till affären för att köpa sin Bingolott till söndagens TV-sändning. Han brukar fråga efter slutsiffran åtta, som är hans turnummer.

– Jag vann 100 spänn förra veckan. Det kan jag spara till min bröllopsresa, det kommer bli strålande, säger Ulf med ett leende.

Lite glädje och fest behöver man i tillvaron och ikväll blir det festligt igen. Kvällsmaten är redan planerad och det är Ulfs favorit.

– Idag ska jag ha en god kvällsmat. Det blir äggmacka med majonnäs. Personalen hjälper mig lite med att koka ägg. Brödet har jag i frysen och majonnäs i kylskåpet. Det kommer bli så gott!

Heja Rögle! Ulf tror att laget kommer att vinna hela serien i år. De blir hur som helst påhejade av en hängiven supporter.