Vi firar Hemvårdens dag


Hemvårdens dag är ett evenemang som vill uppmärksamma det fantastiska arbete som all personal inom hemsjukvård, omsorg och hemservice gör i Helsingborgs stad, dygnet runt, året om och i alla väder. 

Inspirationen kommer från den nationella ”Hemtjänstens dag” som infaller den 27 januari varje år med samma syfte. Under dagen, som firades på Dunkers kulturhus, bjöds hemvårdpersonalen på inspiration i form av föreläsningar och ett tillfälle att mötas och få uppskattning. Vi ställde frågan till några av deltagarna – vad tycker du om att fira Hemvårdens dag?

– Det är trevligt att vi gör någonting tillsammans, bra för sammanhållningen, säger Therese Bengtsson.

– Det är bra att vi uppmärksammas och hedras som undersköterskor, för vi gör faktiskt ett stort jobb, tycker Malin Malmgren.

– Det är en trevlig och annorlunda arbetsdag för oss som jag ser fram emot, säger Tina Christensen.

– Ett bra initiativ att visa oss uppskattning så här. Inte minst för att vi verkligen är ute och arbetar i alla väder. Jag ser fram emot att höra föreläsningarna, säger Jenny Birgersson.

– Det ska bli intressant att höra dagens diskussioner. Jag har förhoppningar om få lite kunskap om hur man ser på framtiden inom hemvården, säger Patrik Nilsson.

– Det är trevlig att vi får träffas från olika delar av staden. Dels för att se hur många vi är, men också bara att få ses och ta emot uppskattning för vårt arbete, säger Anette Andersson.

– Jag tycker det är ett fint initiativ att vi uppskattas så här. Dessutom är det ett bra tillfälle att få lite input, menar Linda Kvist.

En av dagens föreläsare, Staffan Taylor, uppmanade hela hemvårdspubliken att höja armen för att sedan klappa sig själva på axeln för självuppskattning och insikt om vilket fantastiskt viktigt jobb alla gör.

Under dagen premiärvisades även en film om Hemvården i Helsingborgs stad, som du kan ta del av här nedan.