Bandklippning och mingel när nytt LSS-boende invigdes


Under torsdagseftermiddagen invigdes Helsingborgs nya servicebostad, Bryggaregatan. Vård- och omsorgsnämndens ordförande, Jonny Cato, hälsade alla nyblivna hyresgäster välkomna hem innan han tillsammans med hyresgästen Roberto Wihlborg klippte invigningsbandet.

Den 21 maj flyttade de första hyresgästerna in på LSS-boendet Bryggaregatan och när de nu börjat komma tillrätta i sina nya hem blev det officiell invigning med mingel, plockmat och uppvisning av en personallägenhet, en gemensam samlingslokal och en tvårumslägenhet som står tom i väntan på att en hyresgäst ska flytta in efter sommaren.

– Hittills har tio stycken skrivit på kontrakt om att flytta in och ytterligare fem flyttar in efter sommaren, berättar enhetschef Gabi Djordjevic.

En som redan har flyttat in är Roberto Wihlborg. Det han tycker är bäst med att ha flyttat in till de centralare delarna av Helsingborg är att han har nära till sin familj.

– Det är en fin lägenhet och det är bra att bo centralt med nära till allt, säger Roberto.

Servicebostaden Bryggaregatan rymmer 15 lägenheter till personer med funktionsnedsättning och som är i behov av boende med särskild service enligt LSS, lagen om stöd och service till funktionshindrade. Lägenheterna ligga alla på samma våningsplan och där finns även en personallägenhet och en samlingslokal.

Inne i samlingslokalen har medarbetarna och Gabi Djordjevic – dagen till ära – ordnat med jordgubbar, snittar och lite annat smått och gott som gästerna glatt tar av innan nämndordförande Jonny Cato håller tal.

– Jag vill rikta ett stort tack från nämndens sidan att vi kan vara här idag och jag vill framförallt säga välkommen hem till alla er som ska bo här för det är er som vi är till för, säger Jonny Cato innan han tillsammans med Roberto Wihlborg klipper invigningsbandet.

Roberto Wihlborg är glad över att ha fått en lägenhet på Söder i Helsingborg. Här har han nära till sin familj och alla nöjen som staden har att erbjuda.