”Det är inte jag som är H22 – det är vi, allihop, tillsammans”

Med mindre än ett år kvar till H22 har Amelie Hallin en intensiv period framför sig. Som eventkoordinator och projektledare leder hon arbetet med vård- och omsorgsförvaltningens deltagande i H22 – stadsmässan som går av stapeln i Helsingborg sommaren 2022. För att lyckas gäller det att knyta samman förvaltningens verksamheter och locka såväl medarbetare som kunder och allmänheten till stadsmässan. En utmaning som heter duga, men som inte skrämmer henne.

Amelie jobbar sedan december 2021 som eventkoordinator och projektledare för vård- och omsorgsförvaltningens deltagande i H22.

Amelie Hallin har en bakgrund inom innovationssektorn, och jobbade tidigare som Event and Communication Manager på Lunds universitets inkubator VentureLab som hjälper studentdrivna företag att utvecklas. På VentureLab jobbade hon främst med evenemang och projekt för startupföretag, vilket gett henne värdefull erfarenhet och ett gediget kontaktnät inom innovationssektorn. Detta är något som hon har stor nytta av i sitt nuvarande jobb som eventkoordinator – en helt ny tjänst specifikt inrättad för H22.

– Mina arbetsuppgifter att projektleda och koordinera arbetet med att ta fram det som ska visas upp under H22, och vad som händer på vägen dit. Jag jobbar nära arbetsgruppen för H22 som består av personer från innovationsavdelningen och marknads- och kommunikationsavdelningen. Min roll är att nätverka både internt och externt för att hitta samarbetspartners i och utanför staden. En viktig del av arbetet är att sätta H22 på kartan och öka kännedomen om förvaltningens innovationsarbete och arbetssätt för såväl medarbetare, kunder som invånare och externa parter.

”Det är inte varje dag man får vara med om en så stor satsning”

Det som lockade Amelie att söka jobbet som H22-koordinator var flera saker, men viktigast av allt var syftet att skapa en gemensam framtid och en bättra livskvalitet för invånare, medarbetare och kunder.

–  Jag gillar när det finns ett tydligt syfte och ett värdeskapande, det gör mig motiverad. Vård och omsorg är ett område som ligger alla nära om hjärtat, för alla kommer ha med det att göra någon gång i livet. Jag lockades också av tanken att ändra bilden vårdyrket som inte har så hög status och inte uppskattas på det sätt det förtjänar. Att vård- och omsorgsförvaltningen har en tydlig framtidsanda och vågar sticka ut hakan tycker jag också är väldigt inspirerande. Det var med skräckblandad förtjusning jag tog jobbet, för det är inte varje dag man får vara med om en så stor satsning som H22. Jag kände att det är ”nu eller aldrig”, antingen hoppar du på båten eller så låter du den segla. Det var en chans jag inte ville missa, säger Amelie.

Det stora arbetet görs nu

H22 är en internationell stadsmässa som kommer att gå av stapeln i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 är också resan dit, och en stor innovationssatsning inom Helsingborgs stad. Bakgrunden är att samhället står inför utmaningar och att skatteintäkterna kommer att minska samtidigt som invånarna vill ha ha ökad livskvalitet och ännu bättre service. För att lösa detta behöver vi andra sätt att tänka, smartare teknik och nya lösningar och tjänster.

När Amelie Hallin ska förklara H22 med en mening säger hon: ”H22 är en stor välfärds- och innovationssatsning för att hitta framtidens lösningar för en smartare och mer hållbar stad.”

–  Vad det betyder rent konkret är att vi tittar på nya lösningar, innovationer eller välfärdsteknik och tillsammans med kunder, medarbetare, invånare och företag testar dessa i skarpt läge. Själva stadsmässan är bara ett tillfälligt evenemang där vi visar upp dessa innovationer eller lösningar. Som jag ser det är det stora arbetet med H22 det som görs nu, och efter nästa sommar. De 35 dagarna är bara en del av det, säger Amelie.

H22 är en stor satsning och staden lägger mycket pengar på såväl innovationsarbetet som stadsmässan. Varför är H22 så viktigt egentligen?

– Det är viktigt att våga tänka nytt för att hitta lösningar som hjälper kunder, medarbetare och invånare att få bättre livskvalitet. Vi kan inte göra som vi alltid gjort – vi måste våga tänka nytt och testa nya lösningar. Med H22 får vi en fantastisk möjlighet att uppmärksamma problem i våra verksamheter och hos invånarna och att hitta nya sätt att arbeta för att förbättra vardagen och livskvaliteten för alla helsingborgare.

”Medarbetarna är A och O i arbetet – vi är alla H22”

Arbetet med förvaltningens deltagande på stadsmässan H22 City Expo har pågått i drygt ett år, och är just nu inne i en väldigt aktiv fas.

– Just nu håller vi på att sätta ramarna för de olika delarna som kommer visas upp på H22.. Exakt vad vi ska visa upp på stadsmässan kommer att presenteras under hösten, så håll koll på webben och i våra sociala medier, säger Amelie.

Arbetsgruppen som tillsammans med Amelie jobbar med vård- och omsorgsförvaltningens deltagande i H22.

Till sin hjälp har hon en arbetsgrupp som består av medarbetare från digitaliseringsavdelningen och kommunikationsavdelningen. Men Amelie vill poängtera att det inte är hon eller arbetsgruppen som är H22:

– Det är viktigt att vi får med oss alla förvaltningens 3 400 medarbetare på tåget. Arbetet med H22 påverkar oss alla och många av våra innovationer har kommit från, eller testas i, våra verksamheter. Medarbetarna är A och O i arbetet – vi är alla H22.

Vill att man ska minnas vad vård- och omsorgsförvaltningen gjorde på H22

Amelie Hallins uppdrag som H22-koordinator och projektledare sträcker sig fram till och med september 2022. Fram till dess ska ett antal evenemang genomföras, projekt ska bli verklighet och innovationer ska testas. Och såklart ska förvaltningens deltagande på H22 ha blivit lyckat. Så om vi spolar fram tiden till denna tid nästa år, vad hoppas hon kunna blicka tillbaka på?

– Drömscenariot är att vi genomfört ett lyckat H22 där både medarbetare och kunder känt igen sig i det vi visat upp. Jag hoppas att vi har skapat en ”buzz” och lockat besökare utanför vår målgrupp och att vi skapat möjligheter för dialog. Jag vill att man ska minnas vad vård- och omsorgsförvaltningen gjorde på H22, på samma sätt som man minns vad som visades på H55 och H99. Sen hoppas jag såklart att både medarbetare, kunder och invånare har känt sig delaktiga, att man inte bara deltagit som publik på H22 utan att man faktiskt kunnat bidra, säger Amelie.

Amelie Hallin hoppas att hon om ett drygt år ser tillbaka på ett lyckat H22.

Vill du engagera dig i H22? Läs mer här.