”Jag jobbar alltid från hjärtat”


Raed Al Khafaji  arbetar som undersköterska i hemvården på Gustavslund. Han kom till Sverige 2012, gick på SFI och läste sedan till undersköterska. Han älskar att arbeta med äldre och vill ge de äldre här i Sverige den omsorg han önskar att hans föräldrar skulle kunna få.

Raed, som är från Irak, hade en dröm: att ta sig till Europa. Han läste på om de olika länderna kom fram till att det var i Sverige han skulle vilja bo.

– I Sverige så är det fin natur och fina människor och det finns trygghet här.

Raed tycker att äldreomsorgen i Sverige är bättre än i Irak och önskar att hans föräldrar ska kunna komma hit, men hans mamma har fått en stroke och är för sjuk för kunna resa.

– Jag vill ta hand om de äldre här i Sverige så som jag önskar att någon skulle ta hand om mina föräldrar i Irak, säger Raed.

Han läste till undersköterska i Kristianstad och praktiserade på ett äldreboende och fick sedan jobb där direkt efter utbildningen. Sedan flyttade han och hans fru till Helsingborg, där Raed fick ett sommarjobb i hemvården på Gustavslund och efter det erbjöds han en fast anställning. Han har nu jobbat i hemvården i snart två år och trivs väldigt bra.

– Jag jobbar alltid från hjärtat och tycker väldigt mycket om mina kunder och vill göra det så bra för dem som möjligt.

I hans arbetsuppgifter som undersköterska ingår bland annat att laga mat, hjälpa till med hygien, och ge mediciner. Raed tar sig alltid tid att sitta ner och prata med sina kunder.

– Jag tycker om gamla människor, att prata med dem och hjälpa dem, så jag är nöjd med mitt jobb, inte till etthundra procent men till tvåhundra, avslutar Raed.