”Jag jobbar alltid från hjärtat”


Raed Al Khafaji  arbetar som undersköterska i hemvården på Gustavslund. Han kom till Sverige 2012, gick på SFI och läste sedan till undersköterska. Han älskar att arbeta med äldre och vill ge de äldre här i Sverige den omsorg han önskar att hans föräldrar skulle kunna få.

Raed, som är från Irak, hade en dröm: att ta sig till Europa. Han läste på om de olika länderna kom fram till att det var i Sverige han skulle vilja bo.

– I Sverige så är det fin natur och fina människor och det finns trygghet här.

Raed tycker att äldreomsorgen i Sverige är bättre än i Irak och önskar att hans föräldrar ska kunna komma hit, men hans mamma har fått en stroke och är för sjuk för kunna resa.

– Jag vill ta hand om de äldre här i Sverige så som jag önskar att någon skulle ta hand om mina föräldrar i Irak, säger Raed.

Han läste till undersköterska i Kristianstad och praktiserade på ett äldreboende och fick sedan jobb där direkt efter utbildningen. Sedan flyttade han och hans fru till Helsingborg, där Raed fick ett sommarjobb i hemvården på Gustavslund och efter det erbjöds han en fast anställning. Han har nu jobbat i hemvården i snart två år och trivs väldigt bra.

– Jag jobbar alltid från hjärtat och tycker väldigt mycket om mina kunder och vill göra det så bra för dem som möjligt.

I hans arbetsuppgifter som undersköterska ingår bland annat att laga mat, hjälpa till med hygien, och ge mediciner. Raed tar sig alltid tid att sitta ner och prata med sina kunder.

– Jag tycker om gamla människor, att prata med dem och hjälpa dem, så jag är nöjd med mitt jobb, inte till etthundra procent men till tvåhundra, avslutar Raed.

Avbryt
Du behöver logga in för att kunna lämna en kommentar.