Magnoliagatan satsar på egenodlat


Det började med fyra odlingslådor och en längtan efter att få skörda egna grönsaker. Nu har Magnoliagatans gruppbostad totalt åtta stora odlingslådor plus att de sår utomhusblommor i krukor.

Marcus var inte särskilt intresserad av blommor och trädgårdsarbete innan han flytta till Magnoliagatan. Nu är han den boende som är mest involverad i gruppbostadens odlingar.

– Det roligaste är att se när det vi har sått kommer upp ur jorden och man får se resultatet, säger Marcus.

När gruppbostaden fick sina första fyra odlingslådor blev det till att direkt åka iväg och köpa så de kunde sätta potatis, squasch, vitlök, morötter och mycket mer.

Google och trädgårdsprogram

Det är första året som gruppbostaden provar att odla sina egna grönsaker och bär. Odlingstips får det ofta genom att googla, men Marcus har även lärt sig mycket från ett oväntat tv-program.

– Jag har sett på Hasses trädgård. Det är visserligen ett barnprogram men det är där jag har lärt mig allt jag kan om odlingar, säger Marcus.

Med sitt nyfunna intresse för grönsaksodling har Marcus även passat på att åka på sparrissafari på Lundasparris.

– Vi fick gå ut på åkern och se hur sparrisen växer och hur de smakar när de kommer direkt från jorden. De var mycket godare än de man köper i affären, säger Marcus.

Förhoppningsvis kommer fler på Magnoliagatan snart kunna få smaka skillnaden då Marcus passade på att köpa med sig sex plantor.

I väntan på att sparrisen växer till sig får emellertid medarbetarna och de boende på Magnoliagatan nöja sig med att äta egenodlade rädisor, rabarber och lite annat smått och gott.

– Det är rätt bra styrka i rädisorna, berättar Anita, kvalitetsledare på Magnoliagatans gruppbostad.

Anita Wallin, kvalitetsledare på Magnoliagatans gruppbostad, gillar de rädisor som gruppbostaden har lyckats odla fram.
Rädisorna blir avlånga istället för runda, men de smakar som de ska.
Jordgubbarna har börjat ta sig.
Förutom att odla grönsaker hjälper Marcus till att plantera blomsterarrangemang i krukor som står utplacerade på gruppbostadens framsida.
Avbryt
Du behöver logga in för att kunna lämna en kommentar.