Nyfiken på nya vårdboendet Furillen i Rydebäck?

Furillen är placerad strax intill Rydebäcksskolan i centrala Rydebäck och öppnar den 1 november 2023. Det kommer att vara ett hus med 72 lägenheter á 32 kvm stora, på fem plan. I byggnaden finns även orangeri, spaavdelning, bastu, gym och solrum med strandkänsla samt en stor takterrass.  

En gul och svart byggnad, med blå himmel bakom.

Det nya huset har väckt nyfikenhet, roligt tycker vi på vård- och omsorgsförvaltningen! Därför har vi samlat några frågor och svar som du hittar här.  

Kan jag ansöka om att få bo på Furillen?
Nej inte specifikt till Furillen. När du ansökt om och blivit beviljad en plats på vårdboende erbjuds du en ledig plats på ett av stadens vårdboenden. Läs mer om hur du ansöker här.


Vad kostar det att bo på Furillen?
På ett vårdboende betalar du en hyra. Hyran varierar och beror på bostadens storlek, läge och standard. Hyran på Furillen kommer bli 5 466 kr/månad för en lägenhet. Utöver hyran betalar du för service, omsorg och mat. Avgifterna beräknas utifrån din inkomst. Mer information hittar du här på  vård- och omsorgsförvaltningens webb. 

Kan jag söka jobb på Furillen?
Nej, inte i nuläget då alla våra tjänster är tillsatta. Skulle det uppkomma framtida behov kommer vi publicera jobbannonser på helsingborg.se/lediga-jobb  

Du är dock varmt välkommen att söka jobb som vikarie i hela Helsingborgs stad. Det kan hända att det då uppkommer vikariat på Furillen. Ansök om att jobba som vikarie här. 

Kan jag komma och äta lunch på Furillen?
Nej matsalen är endast för Furillens hyresgäster.  

Varför heter vårdboendet Furillen?
Vårdboendet är döpt efter kvarteret där det ligger. Kvarteren i Rydebäck har en historia av att ha fått sina namn efter svenska öar. Och likaså Furillen, eller Furilden som den också kallas, är en ö utanför Gotlands kust. Beslutet om namn tas i Helsingborgs stadsbyggnadsnämnd när ett nytt kvarter ska byggas.

Har du fler frågor?
Då går det fint att höra av sig till Helsingborgs kontaktcenter på 042-10 50 00. Du kan också läsa mer om Furillen här på vård- och omsorgsförvaltningens webb. 

Digital rundvisning!
Inför öppningen av Furillen kommer vi att ha en digital rundvisning som vi lägger ut på Facebook för alla nyfikna som vill se hur boendet ser ut på insidan!
Följ vård- och omsorgsförvaltningen på Facebook här.