Öppet hus när Spannmålsgatan firade 1 år


Färgglada chokladbollar och dammsugare i mängder. Porlande cider i champagneglas och en gemytlig stämning. Vad mer kan förväntas när servicebostaden Spannmålsgatan 6 på tisdagen firade 1 år genom att bjuda in till öppet hus.

I gemensamhetslokalen har det dukats upp till fest och runt ett bord sitter några av de tolv hyresgästerna och pratar med varandra. Det blir mycket skämtande och rummet fylls flera gånger av skratt.

– De har mycket humor och är väldigt hjärtliga, säger enhetschef Gabi.

Hyresgästerna är mellan 20-29 år och har bott på Spannmålsgatan sedan servicebostaden öppnade i april förra året.

– Jag älskar att bo här! Jag bor granne med Jon som jag skämtar mycket med, berättar Kalle.

Utöver att umgås i de gemensamma lokalerna brukar flera av de boende även gå hem till varandra och spela tv-spel. Tillsammans med personalen hittar de dessutom på flera utomhusaktiviteter.

– På lördag ska vi grilla, säger Kalle och Jon tillägger:

– Och i förra veckan spelade vi kubb.

Regelbundet hålls boenderåd där hyresgästerna kommer med förslag på aktiviteter.

– Det händer väldigt mycket här och är full rulle med våra tolv hyresgäster, men vi fokuserar även på egentid, säger Biserka som arbetar på servicebostaden.

Personal, boende och gäster passade på att fika och prata innan det blev rundvisning i servicebostaden med tolv lägenheter till hyresgästerna, en lägenhet som fungerar som gemensamhetslokal och en lägenhet som personalen använder som kontor och till sovande jour.

Lena, Gabriella, Jon och Kalle gillar att hitta på saker tillsammans.