Vill du berätta din historia? Anmäl dig till Walk in my Shoes!

Walk in my shoes är ett berättarprojekt om upplevd ensamhet som syftar till att skapa möten mellan 12 personer från olika bakgrunder och i olika åldrar. Vi söker dig som vill möta människor du aldrig annars skulle ha mött.

Många av oss upplever någon gång i livet ofrivillig ensamhet som kan leda till både psykiskt och fysiskt lidande. Vi vill och behöver mötas och vara del av ett sammanhang. Walk in my shoes är ett berättarprojekt om upplevd ensamhet.

Vi söker dig som är 18 år eller äldre och som har egen erfarenhet av ofrivillig ensamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialförvaltningen eller vård- och omsorgsförvaltningen.

Du har ett intresse av att möta människor du aldrig annars skulle ha mött. Ni kommer berätta och byta historier och erfarenheter med varandra. Det kan bli möten med sorgliga, roliga och kanske oväntade bilder ur era liv.

Att få sin egen berättelse återberättad av någon, som gör den till sin egen, är en stark upplevelse som öppnar nya perspektiv. Projektet vill öka empatin och förståelsen mellan människor i Helsingborg, samtidigt som man ger en plattform för meningsfull samvaro att växa i.

Tillsammans skapar vi en föreställning som helt och hållet bygger på berättarnas utryck och förmågor och denna kommer att spelas i december 2021 på Helsingborgs stadsteater och Tryckeriet.

Under augusti till december 2021 möts vi ungefär 2-3 tillfällen i veckan och det kan vara både kvälls- och dagtid. Det är viktigt att du vill och kan delta i hela processen. Det är kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs. Urval att delta kommer att ske genom intervjuer.

Projektet drivs av teatergruppen SPECT scenkonst och du kommer möta

  • Eva Wendt, regissör och samtalsterapeut
  • Göran Berg, organisationsutvecklare  och samtalsterapeut

Här kan du läsa mer:

Facebooksida https://www.facebook.com/walkinmyshoes2021

Välkommen på digital informationsträff! Träffarna sker vid två tillfällen, 11 juni och 23 juni, klockan 15.00!

Ingen föranmälan. Du hittar länken till mötet här: https://vardochomsorg.helsingborg.se/senior/kulturella-upplevelser/traffpunkter/

För anmälan och frågor

Madeleine.Lindqvist@helsingborg.se, telefon 0702-10 48 26.

Bakgrund

Walk in my shoes är ett samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen, socialförvaltningen, skol- och fritidsförvaltningen med stöd av Kulturrådet, Kulturskåne samt Helsingborgs stadsteater för att både låta teatern vara med för att motverka sociala problem samt göra kultur mer tillgänglig och meningsfull för invånarna.