Träffpunkter

Runtomkring i Helsingborgs stad finns träffpunkter där du som senior är välkommen. Här får du möjlighet att träffa andra människor och umgås.

Till stadens träffpunkter kan du komma och gå som du vill. Du kan delta i någon av våra aktiviteter, fika och få en stunds sällskap. En del träffpunkter serverar även lunch. Det kostar ingenting att besöka en träffpunkt, men ibland kan du behöva betala för vissa aktiviteter. Du är välkommen till vilken träffpunkt du vill oavsett var i Helsingborg du bor.

Varje träffpunkt har ett eget program med aktiviteter. Du som besökare är alltid välkommen att komma med nya förslag och idéer. Träffpunkterna bygger på frivilliga insatser från besökarna, därför är din insats betydelsefull.

Träffpunkterna är inte alltid upplåsta i samband med de aktiviteter som arrangeras på plats. Om ingen öppnar när du knackar på kan du ringa den kontaktperson som står angiven på respektive träffpunkt.

Vill du se på en karta var alla träffpunkter ligger? Klicka här! (se till att ”Träffpunkter” är ikryssad i rutan uppe till vänster)

Utomhusaktiviteter från den 6 april

Från och med den 6 april erbjuder träffpunkterna utomhusaktiviteter. Vilka aktiviteter som erbjuds ser du i evenemangskalendern och i programblad under varje träffpunkt här på sidan. Träffarna har ett begränsat antal platser som man behöver anmäla sig till i förväg via telefon.

Digitala aktiviteter och TV-sändningar

  • Träffas & Fika. Varje torsdag klockan 14.00 träffas vi på Teams för en digital fikastund tillsammans. Här kan du se datum och program för träffarna. För att hitta till dessa digitala träffar trycker du på den lila rutan med rubriken ”Träffas & Fika” som finns här på sidan (du hittar den nästan längst ner på sidan om du använder din mobiltelefon).
  • Instagram. Vi har en digital kanal som är gemensam för våra träffpunkter på Instagram där vi heter @traffpunkterihelsingborg. Här lägger vi upp videos och bilder med inspiration och information. Följ oss där!
  • Nyhetsbrevet ”Träffpunktsnytt”. Är du intresserad av att få löpande information från oss som jobbar med Helsingborgs stads träffpunkter kan du prenumerera på det digitala nyhetsbrevet ”Träffpunktsnytt”. Skicka i så fall ett mej till oss på instagram.traffpunkter@helsingborg.se så skickar vi ut det till dig.
  • DigiCare Tillsammans. DigiCare är en app som du kan ladda ner på din mobiltelefon eller surfplatta. Det är en digital mötesplats där du kan träffa andra som vill umgås digitalt. Genom att delta i de digitala aktiviteterna får du möjlighet att samtala med andra seniorer som bor i Sverige. Det finns aktiviteter som volontärer från träffpunkterna i Helsingborg håller i, till exempel ”håll din engelska vid liv” och ”samtal om växter till våren”.  Alla aktiviteter är kostnadsfria. Du kan också själv starta ett möte inom något område som intresserar dig.
    Appen är lätt att använda och kostnadsfri för dig som senior. Gå in på www.digicareapp.com/tillsammans för att läsa mer och ladda hem appen. Här kan du ladda ner programblad och instruktioner för DigiCare.
  • Sundskanalen på TV. Du kan se TV-program med information från oss på Träffpunkterna tillsammans med stadens anhörigstöd på den lokala TV-kanalen Sundskanalen. Inslagen visas varje dag klockan 09.00, 15.00, 20.00 och ytterligare ett tillfälle under natten. För att se våra program väljer du dessa kanaler i din TV; Comhem på kanal 451 och Telia på kanal 500.