Lyxig minipavlova
Minipavlova ett alternativ till den klassiska grädd- eller midsommartårtan. Fyllningen kan varieras efter tycke och smak. Här har vi valt en fyllning med yoghurt som bidrar med protein och har lägre fettinnehåll i jämförelse med gräddtårta.
Minipavlova, 4 portioner
Du behöver:
2 äggvitor
0,5 krm salt
1,25 dl strösocker
0,5 msk majsstärkelse
0,5 tsk vitvinsvinäger
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
Vispa tills smeten är hård och glansig, cirka 5 minuter med elvisp.
Vänd ner majsstärkelse och vinäger.
Bred ut smeten i runda portionsstorlekar på en bakplåtsklädd plåt. Gör en liten grop i mitten på varje pavlova med en sked.
Sätt in i plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast till 125 grader.
Grädda i 1,5 timme.
Förslag på fyllning
Grekisk yoghurt med citronsmak, bär och riven vit choklad.