Nu är det nya vårdboendet Furillen invigt

Under tisdagen den 31 oktober invigdes vårdboendet Furillen i Rydebäck med bandklippning, tal och mingel. Många var på plats för att fira att det unika boendet nu stod färdigt, snart redo att ta emot sina första hyresgäster.

På plats för att inviga var Lars Thunberg, vård- och omsorgsnämndens ordförande, Annika Andersson, omsorgsdirektör, Malin Alvén, enhetschef Furillen, Johan Rausgård, fastighetsnämndens ordförande och Alexander Kolind, ordförande i kulturnämnden och flera andra som på olika sätt arbetat med Furillen från spadtag till färdigt boende.

Man står på podium, håller i en sax på väg att klippa ett rött band. Bredvid står två kvinnor på varsin sida och håller i bandet.

Lars Thunberg, vård- och omsorgsnämndens ordförande gav sina lyckönskningar och klippte det röda bandet som invigde boendet. Vid hans sida stod Sara Nilsson, administratör och Linda Persson, planerare, Furillen.

Kvinna står på ett podium framför många människorMalin Alvén, enhetschef Furillen, inleder invigningen.

Fem personer, män och kvinnor står nära varandra i en grupp och ler och tittar in i kameran

Annika Andersson, omsorgsdirektör, Lars Thunberg, ordförande, vård- och omsorgsnämnden, Oskar Fridolf, enhetschef Furillen, Mickey Magnusson, vice ordförande vård- och omsorgsnämnden och Malin Alvén, enhetschef Furillen.

Fyra män står bredvid varandra på rad, de är uppklädda, ler och tittar in i kameran

Lars Thunberg, vård- och omsorgsnämndens ordförande, Mickey Magnusson, vice ordförande, vård- och omsorgsnämnden, Johan Rausgård, fastighetsnämndens ordförande och Alexander Kolind, ordförande i kulturnämnden.

Två kvinnor står bredvid varandra, ler och tittar in i kameran.Malin Alvén, enhetschef Furillen tillsammans med projektledare, Emmy Sandberg.

Efter inledande tal och mingel i den stora samlingssalen högst upp på Furillen erbjöds deltagarna en rundtur på delar av boendet. Alla fick möjlighet att titta närmare på de smarta lösningarna som finns, både i form av ny teknik som ska underlätta för hyresgästerna i deras vardag och för personalens arbete. Flera lösningar har tagits fram för att minska risken för smittspridning och även för att sätta guldkant på hyresgästernas tillvaro.

Det första spadtaget i byggandet av Furillen togs den 15 februari 2022, och nu står det färdiga boendet på plats med inflyttningsstart för de nya hyresgästerna på måndag den 6 november 2023.

Digital rundvisning öppen för alla

Är du nyfiken på hur Furillens ser ut på insidan? Här kan du ta del av vår digitala rundvisning av Furillen tillsammans med enhetschef Malin Alvén som visar runt.

Om Furillen

Furillen är placerad intill Rydebäcksskolan i centrala Rydebäck. Det är ett hus med 72 lägenheter á 32 kvm stora, på fem plan. I byggnaden finns även orangeri, spaavdelning, bastu, gym och solrum samt en takterrass.

Huset är från början ritat och planerat utifrån smittsäkerhet. Här finns många entréer med hissar, gemensamma ytor som går att dela av, personalrum på varje våning, egna tvättmaskiner i varje lägenhet samt beröringsfria kranar.

Boendet är utrustat med smart teknik, bland annat:

  • sensorer som ska ge personalen möjlighet att välja rätt tillfälle för ett besök hos hyresgästen
  • toalettsitsar som tvättar och torkar
  • ett solrum som ger hyresgästerna värme och ljus och en plats för att prata en stund och ta en drink
  • ett sittbadkar med bubblor som går att komma ned i även med rullstol

Mer information om Furillen

Mer om Furillen kan du läsa här i vår nyhet på vårdochomsorg.helsingborg.se

Har du frågor om Furillen? Frågor och svar om Furillen hittar du är på vårdochomsorg.helsingborg.se

Mer information om Furillens vårdboende hittar du även här på vårdochomsorg.helsingborg.se