Furillen

Välkommen till Furillen beläget i vackra Rydebäck nära havet och de skånska vidderna. Våra 72 lägenheter är fördelade på fyra våningsplan och huset kröns av ett femte plan som har en stor samlingssal och takterass med utsikt över Öresund. På bottenvåningen finns 18 lägenheter som är särskilt riktade till personer med kognitiv sjukdom

Boendemiljö

Lägenheterna på Furillen är alla 32 kvadratmeter stora. Alla lägenheter har en hall med goda förvaringsmöjligheter. Det finns ett stort badrum med dusch och egen kombimaskin med både tvättmaskin och torktumlare. Kranen är sensorstyrd och aktiveras när du sätter händerna under kranen. Taket i badrummet har värmeslingor vilket ger en behaglig temperatur i rummet när du duschar.
Vidare finns en kökshörna med vask, kyl med frysfack samt plats för kaffekokare eller liknande. I varje lägenhet finns eget städskåp och ett låsbart värdeskåp. Våningarna på bottenplan har ett stort fönster med härligt ljusinsläpp samt ett lite mindre vädringsföns-ter. Och lägenheterna högre upp i huset har ett litet burspråk. Varje våning har en inglasad balkong för varma dagar. Huset erbjuder faciliteter som; bastu, gym, solrum och välbefinnanderum.

Aktiviteter

Furillen erbjuder ”guldkant i vardagen”. De dagliga aktiviteterna på varje våningsplan är anpassade till de som bor på våningen. Vi använder oss också av de tillgångar huset har och promenader i närmiljön. Sam-lingssalen ger oss möjligheter till större evenemang, där vi kan ses från olika våningsplan.
Tillgången till buss gör att vi kan ha utflykter på längre avstånd i vårt vackra landskap, som Sofiero, Fredriksdals friluftsmuseum eller Pålsjöpaviljongen. Eller varför inte en vända till Glumslöv och Borstahu-sen?

Måltider

Här på Furillen serveras god, vällagad och närings-riktig mat. Måltiderna tillagas i köket på Åbrädden och transporteras hit då de fortfarande är varma. Frukost, mellanmål och fika ordnar Furillens om-vårdnadspersonal och vi bakar gärna för att sprida den härliga doften av nybakat i våra lokaler. Du väljer om du vill äta i din lägenhet eller tillsammans med andra i matsalen/dagrummet. Måltiden är en viktig del av dagen och vi dukar fint och gör det lilla extra för att stunden ska vara trivsam.

Här finns vi

Furillens vårdboende
Ängesögatan 17
257 34 Rydebäck

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 23 21