Lussebäcksgården

Välkommen till Lussebäcksgårdens vårdboende – ett modernt boende i södra Helsingborg med närhet till såväl hav som grönområden och fina promenadvägar. Här får du bo i en stor och ljus lägenhet med tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen och fina uteplatser för sköna grillkvällar.

Boendemiljö

Lussebäcksgården består av 79 lägenheter fördelat på fyra våningar och åtta avdelningar. På baksidan av huset finns det en park med fina grönområden. Lägenheterna är 30 kvadratmeter och har egen toalett, dusch och trinettkök med kylskåp. Det finns en höj och sänkbar säng i varje lägenhet, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Varje avdelning har också ett gemensamt kök och andra trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Dessutom finns trevliga uteplatser för sköna utestunder.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del för ditt välbefinnande. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i grupp. I aktiviteterna ska alla kunna finna något som är hanterbart, stimulerande och ger meningsfullhet. Boendets olika aktiviteter planeras tillsammans med dig och presenteras månadsvis i ett aktivitetsschema. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i, allt beroende på intresse och vad du orkar.

Dina närstående har också möjlighet att medverka vid aktiviteter av olika slag.

Du kommer också att erbjudas att delta i vårt boenderåd. Där samlas vi och pratar om olika önskemål och förbättringsområden. Det kan till exempel handla om kosten eller olika aktiviteter.

Måltider

Här på Lussebäcksgården serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Lussebäcksgårdens vårdboende
Brunnbäcksgatan 20
252 31 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef våning 1 och 2, telefon 042-10 25 78
Enhetschef våning 3 och 4, telefon 042-10 25 79