Elinebo

Välkommen till Elinebo vårdboende som ligger på Elinebergs sluttningar med vacker utsikt över sundet och stora fina grönområden. Vårdboendet ligger nära Elinebergs köpcenter och ett stenkast från Ramlösaparken.

Vi har 64 moderna lägenheter fördelade på tre våningsplan. Plan 1 består av 22 platser som är särskilt riktade till personer med kognitiv svikt. Avdelningen är på bottenplan med en lättillgänglig och anpassad trädgård utanför. Elinebo är ett inriktningsboende med djur och natur som tema. Här möter du huskatterna Totte, Sotis och Sötis och vi har ofta hundar på besök.

Boendemiljö

Lägenheterna på Elinebo är mellan 33-34 kvadratmeter stora. Varje lägenhet har eget badrum, duett och kylskåp. För boende som är gifta kan vi erbjuda lägenheter vägg i vägg med dörr mellan. Varje våning har gemensamma utrymmen som kök, matplats, vardagsrum och balkong.

Vi har en underbar trädgård med rabatter, ett växthus/orangeri och  gångar där du kan promenera eller sitta och njuta på en av alla bänkar. I växthuset odlar vi doftande kryddor och grönsaker som du kan vara med och så, skörda och äta.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter så som allsång, frågesport, tidningsläsning, bingo och gymnastik. En gång i månaden har vi gudstjänst. Vi har gemensamma fester som på sommaren äger rum i vår sköna trädgård och på vintern i vår vackra balsal. Vi erbjuder också individuella aktiviteter som anpassas efter dina önskemål.

Måltider

Här på Elinebo vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Lunchen kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. För att kunna vara mer flexibla utifrån vad du som hyresgäst önskar så ordnar omsorgspersonalen själv all kvällsmat. Du kan välja att äta i din lägenhet, i flygelns matsal eller i husets egen matsal, Balsalen. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Elinebo vårdboende
Domaregatan 14
256 59 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 26 01