Elinebo

Välkommen till Elinebos vårdboende som ligger på Elinebergs sluttningar med vacker utsikt över sundet och stora fina grönområden. Vårdboendet ligger nära Elinebergs köpcenter och ett stenkast från Ramlösa­parken.

Vi har 64 moderna lägenheter fördelade på tre våningsplan. Plan ett består av 22 platser som är särskilt riktade till personer med kognitiv svikt. Avdelningen är på bottenplan med en lättillgänglig och anpassad trädgård utanför. Vi är ett stjärnmärkt och certifierat boende, vilket innebär att samtlig personal har genomgått en utbildning i person-centrerad vård och omsorg. Elinebo är ett inriktningsboende med djur och natur som tema. Här möter du huskatterna Totte, Sotis och Sötis. Vi har ofta hundar på besök och ibland även andra djur.

Boendemiljö

Lägenheterna på Elinebo är 33-34 kvadratmeter stora med eget badrum, duett och kylskåp. För boende som är gifta kan vi erbjuda lägenheter vägg i vägg med dörr mellan. Varje våning har gemensamma utrymmen som kök, matplats, vardagsrum och bal­kong.

Vi har en underbar trädgård med ett växthus/orangeri. Där odlar vi doftande kryddor och grön-saker som du kan vara med att så, skörda och äta.

Aktiviteter

Vi erbjuder både individuella och gruppaktiviteter varje dag som anpassas utifrån dina och övriga hy­resgästers behov och önskemål. Vi har gemensamma fester med sång och musik av externa underhållare som på sommaren äger rum i vår sköna trädgård och på vintern i vår vackra balsal. Vi åker regelbundet på utflykt och transporterar oss i vår buss. Det finns ett väl fungerande samarbete inom kultur och fritid, där vi har möjlighet att ta del av kulturutbudet av skif­tande slag i Helsingborg stad.

Måltider

Här på Elinebos vårdboende har vi god, vällagad och näringsrik mat som serveras på ett tilltalande sätt. Lunchen och kvällsmaten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive våningsplan ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i den gemensamma matsalen. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för den lilla extra guldkanten. På Elinebo har vi under flera år nominerat oss, deltagit och placerat oss i den prestigefyllda tävlingen White guide Senior.

Här finns vi

Elinebo vårdboende
Domaregatan 14
256 59 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 26 01