Lundhagen

Välkommen till Lundhagens vårdboende som ligger i Kattarp, cirka två mil nordväst om Helsingborg. Vårdboendet ligger i natursköna omgivningar med bondgårdar och åkrar utanför.

Lundhagen är en Silviacertifierad enhet. Det innebär att all personal har fått särskild utbildning för att möta personer med demens och att vi arbetar struk­turerat med demensfrågor.

Boendemiljö

Vi har 40 lägenheter som alla är placerade på markplan. Två flyglar är särskilt riktade till personer med demens. Lägenheterna på Lundhagen är 24 kvadratmeter stora och har toalett, dusch, kylskåp och kokmöjlighet. Det finns även uttag till kaffekokare, vattenkokare eller liknande.

I huset har vi gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum. Vi har även ett stort ljust rum med öppen spis som vi kallar för brasrummet.

Vi har egna odlingslotter med ätbara frukter och grönsaker som vi hjälps åt med. På baksidan finns en stor trädgård med asfalterade gångar och lummiga träd. Här kan du ströva omkring, eller sitta och njuta av eftermiddagskaffet under sommarmånaderna.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter varje dag, så som bingo, gympa, allsång, promenader, frågesport, melodikryss, hög-läsning och bakning. En gång i månaden har vi gudstjänst. Här finns en tvåmannacykel som är väldigt uppskattad att ta sig runt med. Vi har också ett härligt massage- och oljebad som du kan boka för en avkopplande stund. Café Lundhagen har ett stort utbud av aktiviteter där du som hyresgäst är välkommen att delta.

Måltider

Här på Lundhagens vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från tillagningsköket här på Lundhagen och från menyn kan du välja på dagens middag, dagens kvällsmat och veckans alternativ, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och vi bakar till eftermiddagsfikan. Du kan välja att äta i din lägenhet, i flygelns matsal eller i kökets restaurang. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Lundhagens vårdboende
Planavägen 41
260 38 Kattarp

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 45 80.