Fullriggaren

Välkommen till Fullriggarens vårdboende som ligger på Råå, alldeles intill Öresunds vackra strand och härliga promenadstråk. Här har vi nära till affärer, restauranger, bibliotek och kyrka.

Vi har 64 lägenheter fördelade på tre flyglar. Några av lägenheterna är särskilt riktade till personer med demens. Fullriggaren är en Silviacertifierad enhet. Det innebär att all personal har fått särskild utbildning för att möta personer med demens och att vi arbetar strukturerat
med demensfrågor.

Boendemiljö

Lägenheterna på Fullriggaren är mellan 33–35 kvadratmeter stora. Varje lägenhet har badrum, kyl och frys. Det finns även uttag till kaffekokare, vattenkokare eller liknande. Vi har gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, festsal och en vinterträdgård.
Vi har en vacker trädgård där du kan spela boule, använda vårt utegym, odla i växthuset, promenera eller bara sitta ner och njuta av utsikten.

Aktiviteter

Vi erbjuder både individuella och gemensamma aktiviteter varje dag. Du kan koppla av i den elektriska gungstolen eller njuta i ett härligt spabad. Eller varför inte ta en promenad längs med havet tillsammans med personalen. Vår parcykel är ett uppskattat färdmedel för att ta sig en tur i våra vackra omgivningar.

Måltider

Här på Fullriggarens vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör
allt för det lilla extra.

Här finns vi

Fullriggarens vårdboende
Kielergatan 21
252 70 Råå

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 42 45.