Bokliden

Välkommen till Boklidens vårdboende som ligger i Mörarp, nordost om Helsingborg. Här bor du i en lantlig miljö och har nära till bokskog och öppna sädesfält. Några av bostäderna är särskilt riktade till personer med demens.

Boendemiljö

Vi har 43 lägenheter som alla ligger på markplan. Lägenheterna på Bokliden är mellan 21-35 kvadratmeter stora och har egen toalett, dusch, vask, kyl och ett litet frysfack. Vi har flera gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum och en samlingssal med bioanläggning där vi kan se film tillsammans. I samlingssalen hålls även alla aktiviteter och gudstjänst.

Är det vackert väder kan du njuta av solen på någon av husets uteplatser. På baksidan av huset har vi en fin trädgård med fruktträd och promenadstig. I anslutning till demensavdelningen ligger även sinnenas trädgård, en speciell trädgård som stimulerar alla sinnen.

Aktiviteter

Vi har ett aktivitetsblad där vi presenterar aktiviteter under kommande månad, som till exempel sångstund, gudstjänst och bingo. Vi erbjuder också individuella aktiviteter som anpassas efter dina önskemål.

Måltider

Här på Boklidens vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Borgvallas tillagningskök och från menyn kan du välja på dagens middag, dagens kvällsmat och veckans alternativ, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och vi bakar till eftermiddagsfikan, samt serverar tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Boklidens vårdboende
Postiljonsgatan 10
260 34 Mörarp

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 40 54