Romares stiftelse

Välkommen till Romares stiftelse vårdboende som är vackert beläget vid Pålsjö skog, omgivet av ett stort grönområde. Några lägenheter är särskilt riktade till personer med demens. Här finns även sex parlägenheter.

Boendemiljö

Vi har 74 lägenheter som alla är placerade på markplan. Lägenheterna på Romares stiftelse varierar mellan 17-76 kvadratmeter. Alla har egen toalett, dusch och de flesta lägenheterna har ett litet pentry. En del lägenheter har dessutom egen uteplats. I huset finns stora gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum. I den äldre delen av huset finns vackra inglasade verandor.

Huset ligger i en vacker, stimulerande miljö och omringas av ett stort grönområde där det finns möjlighet till både rekreation och aktivitet. Vi har en stor trädgård med möjlighet att promenera på de asfalterade gångarna och att sitta ner och njuta av den vackra naturen. Vi har också en liten äppelodling och en stor odlingslott där du kan vara delaktig i trädgårdsarbetet.

Aktiviteter

Vi erbjuder olika aktiviteter varje dag, både individuellt och i grupp. Vi erbjuder aktiviteter såsom musikunderhållning, bingo, gymnastik både inne och ute. Vi har även filmvisning, pubkvällar, caféer med olika teman och gemensamma fester i huset där anhöriga bjuds in vid vissa tillfällen.

Vi har en parcykel som är uppskattad för utflykter i omgivningarna. Vi har tillgång till en minibuss och kan därmed göra utflykter efter önskemål. I huset finns ett mindre seniorgym för träning och välbefinnande. Den som vill kan spela boule på boulebanan och vi har flera promenadstråk i trädgården. På andra sidan vägen ligger Pålsjö skog med fina promenadvägar.

Måltider

Här på Romares Stiftelse serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet, i flygelns matsal eller i husets egen matsal; Sofiasalen. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Romares stiftelse vårdboende
Romares väg 20
254 51 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 43 80, 042-10 49 81