Åbrädden

Äldreboendet ligger på Råå omgivet av fina grönområden. Här finns stora möjligheter för dig som hyresgäst att påverka allt från vilka maträtter som ska serveras till vilka aktiviteter som ska arrangeras. Havet och småbåtshamnen finns om knuten.

Boendemiljö

Vi har 81 lägenheter som är cirka 32 kvadratmeter stora. Lägenheterna är utrustade med egen toalett, dusch och en köksbänk med kylskåp, vask samt uttag till mikrovågsugn, kaffekokare och liknande. I huset finns gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum. Maten lagas direkt i köket och serveras därför alltid nylagad. Balkong finns på varje våning med utsikt över Råån. För hyresgäster som är par kan vi erbjuda lägenheter vägg i vägg med dörr mellan dessa. 

I trädgården finns doftande blommor och växter, liksom nyttoväxter som rabarber och bär. Här finns också ett hönshus där hyresgästerna gärna får hjälpa till att mata hönorna. Bara sitt och njut av grönskan, ta en promenad eller om du själv vill, så kan du pyssla med trädgården.

Aktiviteter

God vård och omsorg är självklart för oss men vi tycker också att det behövs mer för att du ska trivas. Därför arbetar vi mycket med att fylla vardagen med upplevelser. Det kan vara musikunderhållning, bingo, en stund i vår trädgård eller att få mata våra hönor. Det kan vara en utflykt till stranden, kaffe och våffla i trädgården eller en bra film. För oss är det naturligt att du ska få ägna dig åt det du tycker är intressant och roligt och att du ska vara med om att påverka vad du vill uppleva.

Vår värdegrund

Våra hyresgäster är det viktigaste och deras välbefinnande är grunden i allt vi gör. Vi sätter hela tiden fokus på det friska, samtidigt som vi anpassar oss till varje hyresgästs individuella behov. På Åbrädden har hyresgästerna stora möjligheter att påverka hur de vill ha det och vad de vill uppleva. Allt från vilken maträtt de vill ha till middag till vilka aktiviteter de vill ska finnas. Vi tycker att det är viktigt att själv få göra val och känna sig delaktig i det som händer runt omkring, för alla våra hyresgäster är unika människor med sina egna behov och önskningar.

Vårt mål är att våra boende ska känna livskvalitet genom:

  • Trygghet: Vi ger information så att du kan vara delaktig i det som är viktigt för dig. Vi ger god omsorg av kompetent personal i en trygg miljö. Vi utför det vi lovat, vi håller våra överenskommelser.
  • Delaktighet: Tillsammans skapar vi förutsättningar för att påverka innehållet i din vardag genom inflytande och självbestämmande. Du är med och utformar den plan som ligger till grund för dina insatser.
  • Meningsfullhet: Vi arbetar kreativt så att du ska uppleva en meningsfull vardag som skapar livskvalité och välbefinnande. Dina resurser ska tillvaratas på det sätt som du önskar.
  • Gott bemötande: Vi strävar efter att ha ett öppet och respektfullt förhållningssätt som bekräftar den enskilde individens behov av att bli sedd och hörd. Vi visar lyhördhet, respekt och empati.
  • Välbefinnande: Vi ser till det friska, alla är unika. Vi erbjuder mat av hög kvalitet från eget kök, närhet till en rogivande trädgård och aktiviteter som stimulerar alla dina sinnen.

Här finns vi
Åbräddens vårdboende
Garverigatan 4
252 69 Råå

Kontakt

Driftschef: 042-10 31 75
Samordnare: 042-10 31 79
Assistent: 042-10 31 70
Arbetsterapeut: 042-10 31 77
Fysioterapeut: 042-10 39 48
Kök: 042-10 31 82
Sjuksköterska plan 0: 042-10 31 74
Undersköterskor plan 0: 042-10 31 71
Sjuksköterska Våning 1: 042-10 31 76
Undersköterskor Våning 1: 042-10 31 72
Sjuksköterska Våning 2: 042-10 31 78
Undersköterskor Våning 2: 042-10 31 73