Åbrädden

Välkommen till Åbrädden som ligger på Råå. Här har vi nära till såväl Råå Centrum som Råå småbåtshamn. Ett litet köpcentrum ligger bara ett stenkast bort. På baksidan har vi en stor trädgård där man kan promenera, titta på blommorna eller bara sitta och njuta av solen. I trädgården finns även ett hönshus där hönor går och pickar på somrarna.

Boendemiljö

Lägenheterna på Åbrädden är 33 kvadratmeter stora och är alla utrustade med eget badrum, kyl och vask. Där finns även eluttag med timer för till exempel kaffekokare eller en mikrovågsugn.

Vi har stora gemensamma utrymmen där du kan titta på TV eller bara sitta och koppla av. Här finns även ett stort aktivitetsrum där du kan delta i gemensamma aktiviteter. Det är viktigt att möblera så att dina gäs­ter får plats, för besökare hänvisas till din lägenhet eller till trädgården när vädret tillåter.

Aktiviteter

På Åbrädden är det hyresgästerna som väljer vilka ak­tiviteter som ska finnas. Detta görs en gång var sjätte månad med hjälp av en enkät som sedan ligger till grund när vi planerar aktiviteter. Exempel på akti­viteter är gymnastik, bingo, en promenad, utflykter, herr/damklubbar eller en filmkväll. Lägg fram ditt önskemål, så försöker vi lösa det!

Vi har även ett eget gym där fysioterapeut stöttar och hjälper till med träningsprogram vid behov. I övrigt är man självklart välkommen att träna ensam. Här finns ett spa där man kan få massage, fotbad eller måla naglarna. För den badsugne finns här ett badkar med bubbelbad.

Måltider

Mat är ett grundläggande behov. Den ska inte bara tillföra näring utan också vara en njutning som ger välbefinnande. För att den ska bli det, krävs det att den är vällagad och serveras nylagad. Därför lagas vår mat direkt i köket på Åbrädden. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i matsalen. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för att den ska vara trivsam. Dukningen och miljön runt maten är också en viktig del av måltiden. Högtider uppmärksammar vi med både mat och traditioner. På så sätt vill vi göra måltiden full av lust och glädje.

Vår värdegrund

Våra hyresgäster är det viktigaste och deras välbefinnande är grunden i allt vi gör. Vi sätter hela tiden fokus på det friska, samtidigt som vi anpassar oss till varje hyresgästs individuella behov. På Åbrädden har hyresgästerna stora möjligheter att påverka hur de vill ha det och vad de vill uppleva. Allt från vilken maträtt de vill ha till middag till vilka aktiviteter de vill ska finnas. Vi tycker att det är viktigt att själv få göra val och känna sig delaktig i det som händer runt omkring, för alla våra hyresgäster är unika människor med sina egna behov och önskningar.

Vårt mål är att våra boende ska känna livskvalitet genom:

  • Trygghet: Vi ger information så att du kan vara delaktig i det som är viktigt för dig. Vi ger god omsorg av kompetent personal i en trygg miljö. Vi utför det vi lovat, vi håller våra överenskommelser.
  • Delaktighet: Tillsammans skapar vi förutsättningar för att påverka innehållet i din vardag genom inflytande och självbestämmande. Du är med och utformar den plan som ligger till grund för dina insatser.
  • Meningsfullhet: Vi arbetar kreativt så att du ska uppleva en meningsfull vardag som skapar livskvalité och välbefinnande. Dina resurser ska tillvaratas på det sätt som du önskar.
  • Gott bemötande: Vi strävar efter att ha ett öppet och respektfullt förhållningssätt som bekräftar den enskilde individens behov av att bli sedd och hörd. Vi visar lyhördhet, respekt och empati.
  • Välbefinnande: Vi ser till det friska, alla är unika. Vi erbjuder mat av hög kvalitet från eget kök, närhet till en rogivande trädgård och aktiviteter som stimulerar alla dina sinnen.

Här finns vi
Åbräddens vårdboende
Garverigatan 4
252 69 Råå

Kontakt

Enhetschef: 042-10 31 75