Murteglet

Välkommen till Murteglets vårdboende som ligger vid Furutorpsparken i den södra delen av Helsingborg. Här har vi gångavstånd till Gustav Adolfs torg där det bland annat finns affärer, frisörer och en kyrka.

Boendemiljö

Huset är byggt i fyra våningar och vi har sammanlagt 56 lägenheter. Lägenheterna på Murteglet är mellan 33-37 kvadratmeter stora. Alla har ett eget rymligt badrum, klädkammare och kokvrå med litet kylskåp. På varje våning har vi gemensamma utrymmen så som kök, matsal och vardagsrum.

Lägenheterna som ligger på markplan har egna uteplatser. På de övriga våningarna har du tillgång till gemensamma balkonger. Vi har även en gemensam uteplats med bänkar och en liten trädgård med buskar och blomrabatter. På vår stora altan kan du sitta och njuta när det är vackert väder. Tvärs över gatan ligger Furutorpsparken med små promenadstråk.

Aktiviteter

Vi erbjuder olika aktiviteter varje dag som du kan delta i. På våra anslagstavlor kan du se vilka aktiviteter som vi har varje vecka. Vi har både gemensamma och individuella aktiviteter beroende på dina önskemål.

Måltider

Här på Murteglets vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis, ris, pasta och grönsaker både till middagen och kvällsmaten. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi:

Murteglets vårdboende
Sturegatan 2
252 38  Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 20 80.