Bergaliden

Välkommen till Bergalidens vårdboende som är högt beläget på Landborgen i centrala Helsingborg. Här är det nära till centrum och havet ligger endast ett stenkast bort. Vi har 56 lägenheter fördelat på tre våningsplan.

Boendemiljö

På Bergaliden är lägenheterna mellan 31-40 kvadratmeter stora. Varje lägenhet har egen toalett, dusch och en liten kokvrå med kylskåp. Det finns en höj- och sänkbar säng i varje lägenhet, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Vi har gemensamma utrymmen som kök, matsal och allrum. Vi har också en stor balkong på varje våningsplan med utsikt över trädgården och sundet. Bergaliden omringas av en lummig trädgård med fruktträd och ett lusthus. Du tar dig enkelt till Bergaliden från centrala Helsingborg, busshållplats finns precis utanför dörren. Det finns även en bilparkering i nära anslutning till vårdboendet för besökande.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter varje dag så som musikunderhållning, bingo, gymnastik, frågesport, olika teman och samtalsstunder. Vi planerar aktiviteterna utifrån dina intressen och önskemål. På Bergaliden finns också ett solrum som du har tillgång till. Här kan du njuta av värmen samtidigt som den lindrar exempelvis värkande leder.

Måltider

Här på Bergalidens vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive våning ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra

Här finns vi

Bergalidens vårdboende
Prins Kristians gata 6
252 23 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 29 27