Borgvalla

Välkommen till Borgvalla vårdboende som ligger på landsbygden i Vallåkra, sydost om Helsingborg. Vård­boendet ligger mitt i Vallåkra och här har du nära till både öppna landskap och skog.

Boendemiljö

Vi har 47 lägenheter fördelade på två våningsplan. Några av lägenheterna är särskilt riktade till personer med demens. Lägenheterna på Borgvalla är 33 kvadratmeter stora och har ett stort badrum med dusch och toalett samt ett litet kök med kyl och vask. Vi har flera gemen- samma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum samt härliga uteplatser.

Utomhus omringas Borgvalla av en lummig, grönskande trädgård med bra tillgänglighet. Här kan du som är intresserad vara med och odla och hjälpa till att sköta trädgården. I anslutning till demensavdelningen ligger en speciell trädgård som stimulerar alla sinnen.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter så som allsång, bingo, fråge­sport, högläsning, musikunderhållning, gymnastik och gudstjänst. Varje vår och höst har vi gemensam­ma fester tillsammans med anhöriga. Under som­maren är vi ute så mycket vi kan då vi grillar, leker och har trädgårdscafé i vår härliga trädgård. Du kan också följa med på utflykter till smultronställen så som Fredriksdal, Pålsjöpaviljongen och Dalstugan.

Måltider

Här på Borgvalla vårdboende serverar vi god, väl­lagad och näringsrik mat. Maten tillagas på plats i tillagningsköket på Borgvalla och från menyn kan du välja på dagens middag, dagens kvällsmat och veck­ans alternativ, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och vi bakar till eftermiddagsfikan. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi:

Borgvalla vårdboende
Ryavägen 2
253 41 Vallåkra

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 38 03