Dunkerska huset

Välkommen till Dunkerska husets vårdboende som ligger i bostadsområdet Tågaborg. Här har vi nära till centrum och Pålsjö skog, havet och den vackra strandpromenaden. Vi har även en stor trädgård där du kan promenera eller njuta av utsikten.

Boendemiljö

Dunkerska huset är en tillbyggnad till Villa Hevea, som
var Henry Dunkers bostad fram till hans död 1962. Vi
har 38 lägenheter som är placerade på markplan.

Lägenheterna på Dunkerska huset är 25 kvadratmeter stora och har egen toalett, dusch och kök med kylskåp och vask. Vi har flera gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum.

I Henry Dunkers gamla villa finns det ett bibliotek med öppen spis och utsikt över sundet. Här brukar vi samlas för högläsning. I trädgården har vi en stor uteplats där du kan njuta av solen under hela dagen. Du kan promenera i den vackra trädgården och om benen bär lite längre kan du ta dig en tur ner till havet.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter som stimulerar alla sinnen så som gymnastik, högläsning och sång. Vi har skogsharmoni, ett magiskt rum där vi hittar vår balans med alla våra sinnen, vi hör fåglarna kvittra och vattnet porla, vi luktar, ser och känner skogsmiljön. Vi har också aktivitetsrum för den som vill vara extra kreativa. Det finns ett gym för extra styrketräning och rörelse.

Måltider

Här på Dunkerska Huset serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost.

Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet, i flygelns matsal eller i husets egen matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Dunkerska husets vårdboende
Tegnérgatan 2
254 40 Helsingborg

Kontakt

Enhetchef, telefon 042-10 44 30