Jordbodalen

Välkommen till Jordbodalens vårdboende som ligger stadsdelen Närlunda, med närhet till grönområden och fina promenadvägar. Utöver din lägenhet har du tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen. Du kan även njuta i vår fina utemiljö, Sinnenas trädgård. I närheten ligger även Elinebergs centrum där du hittar postombud, apotek och butiker.

Boendemiljö

Jordbodalen består av 107 lägenheter fördelat på fyra våningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider, till exempel bibliotek och samlingssal. Lägenheterna är 25-35 kvadratmeter som har egen toalett, dusch och trinettkök med kylskåp.

På alla våningar finns det balkonger/uteplatser. På baksidan av huset når du Sinnenas trädgård, en speciell trädgård som är skapad för att stimulera alla sinnen. I trädgården porlar det vatten och möjlighet att slå sig ner att njuta av naturen finns. Här kan du som vill delta i odling och skötsel av trädgården.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del för ditt välbefinnande. Vi erbjuder aktiviteter varje dag både individuellt och i grupp. Det kan vara allt från musikunderhållning, bingo, gymnastik, frågesport, promenader, samtalsstunder eller önskade utflykter. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i, allt beroende på intresse och vad du orkar.

Vi har ett boenderåd som tar upp önskemål och förbättringsområden inom hela verksamheten

Måltider

På Jordbodalen serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas.

Lunch och middag levereras från Måltidsfabrikens tillagningskök. Maten och tillbehören tillreds sedan i avdelningsköken på avdelningarna. Vi erbjuder även alternativa rätter och dessert. Lfta bakar vi vår egen eftermiddagsfika. Måltidsstunden är en stor del av dagen och så måltidsmiljön ska vara lugn och trevlig.

Här finns vi

Jordbodalens vårdboende
Närlundavägen 28
252 75 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, ansvarig våning 1 och 2,  042-10 27 62
Enhetschef, ansvarig våning 3 och 4,  042-10 27 63