Valltorp

Välkommen till Valltorps vårdboende som ligger i centrala Helsingborg. Boendet är vackert beläget precis intill Öresundsparken där det finns fina promenadstråk. På Valltorp är det nära till centrum och vill du ta en promenad längs havet ligger det bara ett stenkast iväg.

Boendemiljö

Hos oss finns det 60 lägenheter, fördelat på två byggnader i två plan. Lägenheterna är mellan 22-32 kvadratmeter stora och har egen dusch, toalett och kylskåp. Vi har flera gemensamma utrymmen såsom kök, matsal och allrum. Valltorp har även en stor samlingssal med vacker utsikt mot Öresundsparken. I vår fantastiska trädgård försöker vi njuta av våren, sommaren och hösten, där vi fikar, grillar och firar midsommar.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter varje dag. Aktivitetsgruppen träffar våra hyresgäster regelbundet för att höra vilka aktiviteter de önskar. Några av våra återkommande aktiviteter är bingo, gymnastik och rörelseglädje, gudstjänst, nyhetsuppläsning samt vår musiker Robban som spelar och sjunger för oss på fredagar. Vi har också tillgång till en buss som vi använder flitigt för utflykter – till exempel kan vi åka och hälsar på i stallet, köra till Ullared eller besöka Sofiero och därefter ta en glass i kiosken.

Måltider

Här på Valltorps vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis, ris, pasta och grönsaker både till middagen och kvällsmaten. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Valltorps vårdboende
Prins Georgs gata 1
252 34 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 26 57