Stattenahemmet

Välkommen till Stattenahemmets vårdboende som
ligger i norra delen av Helsingborg. Här har vi nära
både till Pålsjö skog och Stattena centrum med bland
annat mataffär och apotek. Vi har 87 lägenheter som
är fördelade på fyra våningar. En våning är särskilt
riktad till personer med demens. Dessa lägenheter har
en egen uteplats i trädgården.

Stattenahemmet är en Silviacertifierad enhet. Det innebär att all personal har fått särskild utbildning i att vårda och bemöta personer med demens. Vi arbetar också strukturerat med kompetensutveckling kring demens.

Boendemiljö

Lägenheterna på Stattenahemmet är mellan 29 – 43 kvadratmeter stora med egen toalett, dusch, kylskåp och vask. Det finns uttag till kaffemaskin, vattenkokare eller liknande. Vi har flera gemensamma utrymmen som
kök, matplats, vardagsrum och balkonger. En del av lägenheterna har utsikt över sundet och solnedgången.

Här finns en inhägnad trädgård där du kan njuta av
naturen bland doftande blommor, växter och fruktträd. Vi har också en boulebana i trädgården liksom odlingslådor där vi odlar både grönsaker och kryddor. Här kan du vara med och så, skörda och äta!

Aktiviteter

Varje dag har vi aktiviteter såsom musikunderhållning, bingo, gymnastik och frågesport. Vi har en parcykel där du kan följa med personalen på en tur i våra fina omgivningar.

Måltider

Här på Stattenahemmets vårdboende serverar vi god,
vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat samt specialkost.

Omsorgspersonalen på respektive avdelning ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis, ris, pasta och grönsaker, både till middag och kvällsmat. Du kan välja att äta i din lägenhet, i avdelningens matsal eller i husets egen matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Stattenahemmets vårdboende
Ringstorpsvägen 29
254 54 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 20 77, 042-10 20 78