Stattenahemmet

Välkommen till Stattenahemmets vårdboende som ligger i norra delen av Helsingborg. Här har vi nära både till Pålsjö skog och Stattena centrum med bland annat mataffär och apotek.

Stattenahemmet är en Silviacertifierad enhet. Det innebär att all personal har fått särskild utbildning i att vårda och bemöta personer med demens. Vi arbetar också strukturerat med kompetensutveckling kring demens.

Boendemiljö

Vi har 87 lägenheter som är fördelade på fyra våningar. En våning är särskilt riktad till personer med demens. Dessa lägenheter har en egen uteplats i trädgården. Lägenheterna på Stattenahemmet är mellan 29-43 kvadratmeter stora och har egen toalett, dusch, kylskåp och vask. Det finns uttag till kaffemaskin, vattenkokare eller liknande. Vi har flera gemensamma utrymmen som kök, matplats, vardagsrum och lättillgängliga balkonger. En del av lägenheterna har utsikt över sundet och solnedgången.

Stattenahemmet har en lättillgänglig trädgård som är inhägnad. Trädgården är en lugn plats med asfalterade gångar där du kan slå dig ner på någon av bänkarna och njuta av naturen bland doftande blommor, växter och fruktträd. Vi har också en boulebana i trädgården liksom våra odlingslådor där vi odlar både grönsaker och kryddor. Här kan du vara med och så, skörda och äta!

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter varje dag så som musikunderhållning, bingo, stickcafé, gymnastik, frågesport och samtalsstunder om till exempel hur det var förr och om olika sportevenemang. Vi har en parcykel där du kan följa med personalen på en tur i våra fina omgivningar.

Måltider

Här på Stattenahemmets vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis, ris, pasta och grönsaker, både till middag och kvällsmat. Du kan välja att äta i din lägenhet, i flygelns matsal eller i husets egen matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Stattenahemmets vårdboende
Ringstorpsvägen 29
254 54 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 20 77, 042-10 20 78