Ragnvallagården

Välkommen till Ragnvallagårdens vårdboende – ett modernt boende i området Adolfsberg i Helsingborg. Boendet består av 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar och ligger i ett lugnt område med närhet till grönområden och fina promenadvägar.

Boendemiljö

På Ragnvallagården är lägenheterna omkring 30 kvadratmeter och har egen toalett, dusch och trinettkök med kylskåp. Det finns en höj- och sänkbar säng i varje lägenhet, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Förutom den egna lägenheten finns det trivsamma gemensamma utrymmen för samvaro och måltider. Vi har också härliga uteplatser och balkonger som vi använder flitigt – framför allt under sommarhalvåret.

Du tar dig enkelt till Ragnvallagården från centrala Helsingborg, busshållplats finns precis utanför dörren. Det finns även en bilparkering i nära anslutning till boendet.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter varje dag så som musikunderhållning, bingo, taktil massage, gymnastik, frågesport, olika teman och samtalsstunder.  Vi har även sam-arbete med olika skolor som håller i teateruppvisning, dans och sångstunder i allsång och modern musik. Vi planerar aktiviteterna utifrån dina intressen och önskemål.

Måltider

Här på Ragnvallagårdens vårdboende serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Maten kommer från Kungshults tillagningskök och på menyn finns tre rätter att välja på till middag och två rätter till kvällsmat, samt specialkost. Omsorgspersonalen på respektive flygel ordnar frukost, mellanmål och bakar till eftermiddagsfikan, samt kokar potatis och gör tillbehör. Du kan välja att äta i din lägenhet eller i flygelns matsal. Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi gör allt för det lilla extra.

Här finns vi

Ragnvallagårdens vårdboende
Södra Hunnetorpsvägen 41
252 62 Helsingborg

Kontakt

Enhetschef, telefon 042-10 25 97