Björktrastgatan 8 och 10

I det natursköna bostadsområdet Mariastaden strax norr om Helsingborg ligger Björktrastgatan med sammanlagt tio lägenheter. Dessa är byggda för att ge dig som boende både trygghet och gemenskap.

Två gruppboenden med gemensamma utrymmen

Björktrastgatan 8 och 10 är två gruppboenden med fem lägenheter i varje hus som ligger i det natursköna området Mariastaden med skog och natur alldeles in på husknuten. Boendet består av sammanlagt tio lägenheter i olika storlekar. Förutom lägenheterna så finns det gemensamma utrymmen som är till för alla. Det finns ett gemensamt kök samt ett vardagsrum med TV. I vardagsrummet finns även en avdelning för avslappning. Alla lägenheter har egen internetuppkoppling.

Trygghet, gemenskap och arbetsglädje

Ledorden på Björktrastgatan är trygghet, gemenskap och arbetsglädje. Personalen finns här som stöd och utgår alltid från dina individuella behov. Du kan själv bestämma om du vill äta dina måltider på egen hand eller tillsammans med andra. Behöver du stöd och hjälp vid måltiderna kan du få det. Tillsammans med personalen ordnas det olika typer av aktiviteter antingen på boendet eller som en utflykt. Det kan både vara för dig enskilt eller tillsammans med andra i en grupp.

Lantlig miljö med cykel- och promenadstråk

Mariastaden bjuder på en härligt lantlig miljö med skog och natur runt husknuten där du njuta av härliga promenader. Runt omkring skogsområdena vid Kungshultskogen och Pålsjö Skog finns det gott om både cykel- och promenadstråk att använda sig av. Det finns också bra kommunikationer med buss till och från centrala Helsingborg. I Mariastaden finns det även en egen tågstation, Maria Station, där Pågatågen stannar frekvent.

Här finns vi

Björktrastgatan 8
254 50 Helsingborg
Telefon: 042-10 44 72

Björktrastgatan 10
254 50 Helsingborg
Telefon: 042-10 44 71