Daglig verksamhet


På en daglig verksamhet kan du syssla med allt ifrån att sköta trädgårdar och hålla snyggt på kontor till att baka eller skapa hantverk som du säljer i våra egna butiker. Dessutom kan du vara med och utveckla våra verksamheter genom att komma med egna förslag på nya arbetsuppgifter.

Vård- och omsorgsförvaltningens dagliga verksamheter vänder sig till dig som har en funktionsnedsättning, autism, autismliknande tillstånd eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder.

Målet är att dina sysslor på den dagliga verksamheten bidrar till din personliga utveckling och främjar din delaktighet i samhället. Med andra ord ska det vara en sysselsättning du trivs med och som är meningsfull för dig.

Hos oss får du arbeta så självständigt som möjligt utifrån dina egna förutsättningar och förmågor. Du får alltid stöd och handledning när du utför dina arbetsuppgifter så att du känner dig trygg med dem.

Planerar tillsammans

Innan du börjar på daglig verksamhet går vi tillsammans igenom dina behov, förutsättningar och intressen för att hitta en daglig verksamhet som passar dig. När du sedan ska börja får du en kontaktansvarig personal. Tillsammans med hen tar ni fram din genomförandeplan där det står vad du ska arbeta med och vilka mål du har. Genomförandeplanen följs upp regelbundet.

När du har varit ett tag på en verksamhet kan du ansöka till en annan om du vill, så att du får syssla med olika saker.

Följ oss på Instagram

Flera av våra dagliga verksamheter har egna Instagramkonton där vi visar upp verksamheten och vad du som deltagare jobbar med. Du hittar information om de enskilda verksamhetskontona på deras sidor, men vi har även ett samlingskonto där våra dagliga verksamheter hjälps åt att publicera bilder. Kontot heter @dagligverksamhethelsingborg.

Besök våra butiker

Inom flera av våra dagliga verksamheter arbetar vi med hantverk av olika slag. I våra tre butiker Ateljé City, Dalhem och Öresundsboden säljer vi sedan de unika hantverken. Du som deltagare har hand om butikerna eftersom kundkontakten är en viktig del av arbetet som ger dig ansvar och kan öka ditt självförtroende.

Du hittar butikerna på Drottninggatan 7, Dalhemsvägen 71 och Karlsgatan 3.

Ansök hos Helsingborgs stad

På Helsingborg.se kan du läsa om hur du gör för att ansöka om daglig verksamhet hos Helsingborgs stad.