Media

Mitt inne i centrala Helsingborg hittar du oss på Media. Som deltagare på vår dagliga verksamhet får du prova på att filma, fotografera och lära dig olika datorprogram.

Är du intresserad av media kommer du garanterat att trivas här. Du behöver inga förkunskaper men vi ser gärna att du är intresserad och vill utvecklas. Vi har egen utrustning i form av kamera, filmkamera, ljudutrustning och videoredigering. Det som du jobbar med hos oss blir ofta till verkliga produkter. Ett exempel är vår egen tidning Exo. Till den gör vi reportage, intervjuar människor, letar upp bakgrundsfakta, fotograferar och bearbetar bilder. Tidningen Exo finns både som en papperstidning och i digitalt format.

I det senaste numret kan du bland annat läsa om hamnen i Helsingborg, om Ven som varje år lockar tiotusentals turister och en längre intervju med Roger Johansson som är rektor på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Dessutom ger vi en historisk tillbakablick och låter dig träffa debattören och författaren Eva Wigström.

Tidningen Exo (pdf, 6.6 MB)

Foto- och filmuppdrag

Media tar gärna emot uppdrag, främst inom kommunen men även från andra som behöver vår hjälp. Det kan vara allt från film- och fotouppdrag till att skapa broschyrer eller informationsblad. När vi får in en förfrågan går vi tillsammans igenom vem som vill göra vad och bestämmer om vi kan ta på oss uppdraget. Vårt arbete brukar vara mycket uppskattat. Nytt för i höst är att vi även kommer att göra en djupdykning ner i ljudvärlden med Podcast, radioteater, ljudkulisser, ljudinspelningar och mycket mer.

Här kan du se en informationsfilm av och med DV Media

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Media och kan läsa vår leverantörspresentation.