Trumslagaren

På den dagliga verksamheten Trumslagaren är det sång och musik som gäller. Mottot är jag kan, jag vill, jag vågar.

På Trumslagaren arbetar vi med sång, dans och musik. Vi gör allt från att göra egna låtar och skriva egna texter, till att sätta upp musikaler och uppträda med covers. På Trumslagaren kan du få lära känna olika instrument, lära dig olika danssteg och få personlig röstträning.

Uppträder och anlitas till evenemang

Vi uppträder mycket och har deltagit på allt från det populära evenemanget Kulijuli med stor och bred publik, till att uppträda i olika skolors aulor. Vi finns tillgängliga och erbjuder vår musik för de som önskar att boka oss till olika evenemang. Våra deltagare har skiftande funktionsnedsättningar och bidrar till våra uppträdanden efter egen förmåga. Någon kanske skriver en egen låt, en annan läser en dikt, medan en tredje väljer att dansa. Alla behövs och är lika viktiga.

Jag kan, jag vill, jag vågar

Trumslagaren har sina lokaler på Stattena i Helsingborg. Personalen här är lyhörd för dig som deltagare och fångar upp dina unika behov. Tillsammans har vi alla vårt motto ”jag kan, jag vill, jag vågar”. För att du ska känna ”jag kan” använder personalen olika tecken som bilder, kroppsspråk, röst och andra hjälpmedel för att göra dagen och uppgifterna tydliga. För att uppnå känslan av att ”jag vill” arbetar personalen med att peppa och berömma dig som deltagare för att du ska hitta viljan. För att våga, så vet vi hur viktigt det är med medkänsla och empati för att du ska våga stå på scen och framträda.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Trumslagaren och kan läsa vår leverantörspresentation.