Onsdagsgatan


På Onsdagsgatan har vi fokus på varje enskild människa och arbetar individuellt med tydliga strukturer. Vi tränar mycket och har ofta aktiviteter utomhus. Vår verksamhet riktar sig till dig som har extra behov av stöd.

För att få en tydlig struktur arbetar vi på Onsdagsgatans dagliga verksamhet med att varje dag skapa ett tydligt schema. På så sätt kan alla enkelt kan följa med i hur dagen ser ut och vad som ska göras. Vi använder surfplattor och appar där vi med ljud och bild gör våra scheman roliga och enkla att förstå. Varje deltagare har en egen stödassistent som stöd. Vi arbetar för det mesta enskilt och mer sällan i grupp.

Utomhusaktiviteter och finmotorik

Vi är ofta utomhus och gör olika aktiviteter. Vi promenerar gärna iväg i de fina grönområden som finns i området. Våra trehjuliga cyklar är populära att använda och i vår egen trädgård har vi en liten anpassad lekplats med en gunga och en sandlåda.

Vi arbetar med träning på olika sätt. Ibland går vi på gym för att träna hela kroppen men vi tränar också finmotorik med hjälp av våra egna korgar med träningsredskap. I de olika korgarna finns det till exempel pärlplattor, pussel och tvättklämmor. Vissa som tycker om att räkna och läsa tränar också på det.

Avslappning och arbetsuppgifter

För att slappna av och stimulera olika sinnen har vi skapat det vi kallar för det vita rummet. Det är ett sinnesrum där du kan slappna av i en lugn miljö. I rummet kan du lyssna på avslappningsmusik och uppleva lampor i olika färger som skapar en mysig stämning. För den som i motsats till avslappning vill ha en syssla att utföra, så kan vi ordna olika former av arbetsuppgifter. Det kan vara att sköta om tvätt eller att åka iväg för att utföra arbeten med att montera eller sortera.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Onsdagsgatan och kan läsa vår leverantörspresentation.