Dunkerlaget


Som deltagare i Dunkerlaget servar du personalen på Dunkers Kulturhus med att bland annat driva en mindre caféverksamhet, sköta om utemiljön och utföra enklare vaktmästeriuppgifter i huset.

Dunkerlaget har sin verksamhet på Dunkers kulturhus. Ett mångsidigt hus med allt från flera utställningar av både foto, konst och historia till konserter och andra större events. Varje dag kommer en strid ström av besökare hit utifrån, men som deltagare i Dunkerlaget så är det personalen i huset som du servar.

Utegrupp och innegrupp

Dunkerlaget är uppdelat i två grupper, en innegrupp och en utegrupp. Innegruppen har hand om personalrummet och driver där en mindre caféverksamhet med försäljning av kaffe och mackor. Varje morgon inleds med gå igenom dagens schema. Uppgifter som brukar ingå är att koka kaffe och bereda frallor till caféet, ta hand om disk och se till så att personalrummet hålls rent. Ibland ber personalen oss om hjälp vid olika evenemang med att servera fika eller dela ut information.

Utegruppen är som det låter utomhus mycket och tar hand om utemiljön omkring Dunkers kulturhus. Det kan vara genom att plocka bort skräp, rensa ogräs, kratta rabatter eller rengöra uteplatser. Utegruppen arbetar också en del inomhus med att hålla Gerdas Familjerum i ordning. Ett lekrum som i slutet av dagen kan vara lite stökigt men som vi varje dag ställer i ordning med att lägga leksakerna på sin plats.

Varje eftermiddag arbetar vi alla tillsammans med att städa soffor, dammsuga kuddar och hålla hissarna rena. I källaren finns det klädskåp till besökarna som också behöver hållas rena och fina. För att få lite extra motion tar vi varje dag vid lunchtid en gemensam promenad.

Stöd och uppskattning

Här på Dunkerlaget vill vi att du ska utvecklas och kunna arbeta så självständigt som möjligt. Vi hjälps åt att hitta det du behöver stöd med och utvecklar det. Personalen på Dunkers kulturhus visar ofta sin uppskattning för vårt arbete. En del säger att de aldrig skulle klara sig utan oss.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Dunkerlaget och kan läsa vår leverantörspresentation.